Quantcast

Ο Will Smith παραιτείται από την Ακαδημία, το Hollywood ακυρώνει μελλοντικές ταινίες του

Ψύχραιμες αντιδράσεις γενικά στον post-χαστούκι κόσμο του σινεμά

THE NERDSTREAM

4 Απριλίου 2022

Σε περίπτωση που ασχολείστε με αρχαία ιστορία, φίλες και φίλοι, να σας θυμίσουμε ότι πριν από μία βδομάδα όλο το ίντερνετ ασχολιόταν με το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Όσκαρ. Και όντως, για την ταχύτητα με την οποία κινείται η πραγματικότητα στο ίντερνετ, το περιστατικό και ο εκρηκτικός δημόσιος διάλογος γύρω από αυτό μοιάζει σα να έχει γίνει κάτι μήνες πριν. Αλλά τι να κάνεις, έτσι δουλεύει το simulation στο οποίο έχουμε εγκλωβιστεί.

Το Hollywood βέβαια δεν σταματάει να ασχολείται με την ιστορία, παρόλο που ο υπόλοιπος πλανήτης δείχνει να προχώρησε κανονικά με την ζωή του (άσχετα αν την προηγούμενη βδομάδα ο κόσμος έμοιαζε να συμπεριφέρεται σαν να επρόκειτο για το πιο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ου αιώνα). Έτσι, εν μέσω φημολογίας και φιλολογίας για το πώς θα χειριστούν τα Όσκαρ το συμβάν, ο Will Smith έκανε ένα preemptive strike και παραιτήθηκε μόνος του από την Ακαδημία.

Δε γνωρίζουμε αν αυτό το έκανε για να εξευμενίσει τον θεσμό και να μην δεχτεί ακραία κυρώσεις (όπως πχ να του πάρουν πίσω το Όσκαρ ερμηνείας που κέρδισε στην τελετή), αλλά η αμερικάνικη βιομηχανία του σινεμά πιάνει το νήμα ψύχραιμων αντιδράσεων και αρχίζει να ακυρώνει ταινίες στις οποίες επρόκειτο να παίξει ο Smith στο μέλλον. Για παράδειγμα, το Netflix ανακοίνωσε πως βάζει στον πάγο το Fast & Loose, ενώ έπειτα το ίδιο έκανε και η Sony με το Bad Boys 4.

Άγνωστο βέβαια αν αυτή η τάση θα γενικευθεί και ο Smith θα μείνει γενικά χωρίς δουλίτσα τα επόμενα χρόνια λόγω του χαστουκιού του, αλλά όσο να πεις αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια δυνατή γροθιά στο στομάχι της θεωρίας που ήθελε το όλο σκηνικό να είναι στημένο από τα σκοτεινά μυαλά του Hollywood. Με άλλα λόγια, καλά πήγε αυτό.

Best of internet