Quantcast

Έφυγε από τη ζωή ο William Hurt, μελαγχολικός γίγαντας του σινεμά

Έζησε 71 χρόνια και μας έδωσε αμέτρητες κινηματογραφικές συγκινήσεις

THE NERDSTREAM

14 Μαρτίου 2022

Ένας από τους σπουδαιότερους κινηματογραφικούς ηθοποιούς στην ιστορία του μέσου, αν μας ρωτάτε, έφυγε χτες από τη ζωή. Όπως μαθεύτηκε σήμερα το πρωί, ο William Hurt πέθανε στα 71 του χρόνια μετά από μια τετραετία μάχης με τον καρκίνο. Όπως έγραψε σε ανακοίνωσή της η οικογένεια, ο Hurt πέθανε στο σπίτι του περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Ο ηθοποιός έκανε το υποκριτικό του ντεμπούτο το 1980 στο αλλοπρόσαλλο αριστούργημα Altered States του Ken Russell, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά έκανε το breakout του σαν χολιγουντιανός αστέρας με το εμβληματικό ερωτικό thriller Body Heat του Lawrence Kasdan. Την δεκαετία του ’80 ακολούθησαν κι άλλοι μεγάλοι ρόλοι, όπως στο The Big Chill, το Kiss of the Spider Woman, το Children of a Lesser God και το Broadcast News. Για τις τρεις τελευταίες ταινίες ο Hurt ήταν υποψήφιος για Όσκαρ, κερδίζοντάς το τελικά για το Kiss of the Spider Woman.

Έπειτα από μια πορεία στα 90s από την οποία εμείς ξεχωρίζουμε δύο συμμετοχές στις αγαπημένες sci-fi ταινίες Until the End of the World του Wim Wenders και Dark City του Alex Proyas, ο Hurt ξανάρθε στο μαζικό προσκήνιο με την εξαίρετη ερμηνεία του στο A History of Violence (άλλη μια υποψηφιότητα Όσκαρ) του David Cronenberg και το A.I. Artificial Intelligence του Steven Spielberg, ενώ από το 2008 εμφανίστηκε επανειλημμένα στο Marvel Cinematic Universe ως Thaddeus Ross.

RIP λοιπόν William Hurt, υπήρξαν ελάχιστοι σαν εσένα. <3

Best of internet