Quantcast

House of Gucci: O Ridley Scott σφάζεται με την οικογένεια Gucci, το glamorous τσουρομάδημα συνεχίζεται κι εκτός οθόνης

ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ

THE NERDSTREAM

1 Δεκεμβρίου 2021

Πριν λίγο καιρό, ο αγαπημένος μας boomer σκηνοθέτης, Ridley Scott, κατηγορούσε τους παλιοmillennials και τα κωλοκινητά τους για τα χαμηλά νούμερα του box office που σημείωσε το κατά τ’ άλλα ωραιότατο The Last Duel. Φαίνεται πως οι ίδιοι millennials βέβαια, μεταξύ άλλων, δεν είχαν και τόσο μεγάλο πρόβλημα με το House of Gucci, το οποίο επισήμως έχει πάει γαμιώντας μετά την πρεμιέρα του την προηγούμενη βδομάδα. Σκεφτείτε πως η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που το House of Gucci έβγαλε παγκοσμίως στο πρώτο του σαββατοκύριακο περισσότερα λεφτά (34,9 εκ. δολάρια) απ’ όσα το The Last Duel εδώ και ενάμιση μήνα που βρίσκεται στις αίθουσες (29 εκ. δολάρια).

Δεν ενθουσιάστηκαν όλοι όμως με τη νέα ταινία του Scott. Και, κυρίως, δεν ενθουσιάστηκαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Πρώτος επιτέθηκε στην ταινία ο Tom Ford, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Gucci και εμφανίζεται στην ταινία (κι είναι επίσης σκηνοθέτης του υπέροχου A Single Man μεταξύ άλλων), δηλώνοντας σε συνέντευξή του πως έβαλε τα γέλια βλέποντας το House of Gucci – κι όχι με την καλή έννοια. Συμπλήρωσε επίσης πως ήταν σα να βλέπει σκετσάκι του Saturday Night Live, αλλά κάτι μας λέει ότι κι αυτό δεν το εννοούσε ως κοπλιμέντο.

Έπειτα, στον χορό μπήκε η οικογένεια Gucci, με τους κληρονόμους του οίκου να διαμαρτύρονται για τις ανακρίβειες της αποτύπωσης των γεγονότων στην ταινία, η οποία βασίζεται στο βιβλίο Τhe House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed της Sara Gay Forden. Στην ανακοίνωση της οικογένειας διαβάζουμε: “Η παραγωγή της ταινίας δεν ενδιαφέρθηκε να συμβουλευτεί τους κληρονόμους πριν περιγράψει τον Aldo Gucci – πρόεδρο του οίκου για 30 χρόνια – και τα μέλη της οικογένειας Gucci σαν μαφιόζους, άσχετους και αναίσθητους για τον κόσμο γύρω τους.”

Χτες ήρθε κι η ώρα του ίδιου του σκηνοθέτη να απαντήσεις στις κατηγορίες. O Scott μίλησε με τη σειρά του στο Total Film και δήλωσε οι άνθρωποι από την οικογένεια Gucci ήταν εξαιρετικά προσβλητικοί στις συνομιλίες με την παραγωγή, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να νιώθουν τυχεροί που ο Al Pacino υποδύθηκε έναν συγγενή τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η στάση της οικογένειας ήταν “ανησυχητικά προσβλητική”, υπονοώντας πως ο ξεκάθαρος χαρακτήρας της ταινίας ως έργο μυθοπλασίας δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους απαιτήσεις από την μεριά τους. Σε κάθε περίπτωση, διακρίνουμε μια γενική έλλειψη ψυχραιμίας.

Best of internet