Quantcast

Η Amazon αγόρασε το ιστορικό στούντιο της MGM κι ετοιμάζεται να χτυπήσει Disney-Netflix

Έχοντας πλέον στα χέρια της δυο στρωμένα franchises με τα Rocky/Creed και James Bond/007

THE NERDSTREAM

27 Μαΐου 2021

Ένα από τα πιο μεγάλα στούντιο στην ιστορία της κινηματογραφικής βιομηχανίας, η θρυλική Metro-Goldwyn-Mayerανήκει πλέον στην Amazon. Σε περίπτωση που είστε τόσο zoomers που δεν σας λέει τίποτα το όνομα, μορφωθείτε λίγο με κλασικό σινεμά:

Χτες λοιπόν ανακοινώθηκε πως η Amazon αγοράζει την MGM έναντι 8,45 δις δολαρίων, σε μια κίνηση μεγάλου συμβολικού βάρους, αφού έχουμε μια εκ των Big Five tech εταιρειών του σύγχρονου καπιταλισμού να αγοράζει ένα εκ των Big Five studios της κλασικής εποχής του Hollywood.

Έτσι, η Amazon αποκτάει 4000 ταινίες και 17000 σειρές για τον κατάλογο της streaming πλατφόρμας Prime Video, ενώ ταυτόχρονα έχει πλέον στα χέρια της δυο στρωμένα κινηματογραφικά franchises με τα Rocky/Creed και James Bond/007, τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει περισσότερο στο μέλλον.

Γενικά, όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, ο πόλεμος μεταξύ των studio/πλατφορμών αναμένεται να ενταθεί κατά πολύ στο μέλλον, με την Amazon να εξελίσσεται σε ακόμα μεγαλύτερο κινηματογραφικό/τηλεοπτικό παίχτη που δείχνει έτοιμος να κοιτάξει στα ίσια Disney, Warner/HBO και Netflix.

Best of internet