Quantcast

Σκανδάλου Justice League συνέχεια: Ο Joss Whedon απειλούσε να καταστρέψει την καριέρα της Gal Gadot

Δεν σταματάνε να έρχονται στην δημοσιότητα ιστορίες μαλακισμένης συμπεριφοράς από τον -κάποτε- λατρεμένο δημιουργό

THE NERDSTREAM

7 Απριλίου 2021

Το έχουμε ξαναπεί, αλλά ας το ξαναπούμε: στο παρελθόν υπήρχαν αμέτρητοι λόγοι να αγαπάμε τον Joss Whedon, αφού μιλάμε για τον άνθρωπο που μας έδωσε BuffyAngel και Firefly μέσα σε μια πενταετία, γράφοντας επίσης ένα από τα αγαπημένα μας κόμιξ X-Men και γυρίζοντας το πρώτο Avengers. Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια ο Whedon μας έχει δώσει όλο και περισσότερους λόγους για να τον αντιπαθούμε.

Εδώ και καιρό λοιπόν έχουν έρθει στην επιφάνεια καταγγελίες εναντίον του για τοξική συμπεριφορά και λεκτική κακοποίηση κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, αρχικά εκ μέρους του Ray Fisher που συνεργάστηκε με τον δημιουργό στο Justice Leagueενώ αργότερα γνωστοποιήθηκαν και αντίστοιχα περιστατικά από την εποχή της Buffy.

Τις τελευταίες μέρες, κι ενώ είδαμε στις οθόνες μας την εκδοχή του Zack Snyder για την ταινία (ο οποίος λέγεται πως στα γυρίσματα δημιουργούσε ένα κλίμα εντελώς θετικό σε πλήρη αντίθεση με αυτό του Whedon), δημοσιεύτηκε ένα νέο ρεπορτάζ του Hollywood Reporter όπου αναφέρεται ότι πέρα από τον Fisher ο Whedon είχε προβληματικότατη συμπεριφορά και απέναντι στην Gal Gadot, βρίζοντάς την όταν είχε ενστάσεις για κάποια ατάκες που έπρεπε να πει και απειλώντας μέχρι και ότι θα καταστρέψει την καριέρα της.

Για την ιστορία, να πούμε ότι αυτές τις μέρες κάνει πρεμιέρα κι η νέα σειρά του Whedon στο HBO, με τίτλο The Nevers, από την οποία αποχώρησε ήδη πριν η σειρά φτάσει στην οθόνη, επικαλούμενος “προσωπικούς λόγους” που έχουμε μια υποψία ότι σχετίζονται επίσης με όλο αυτό το βρώμικο παρελθόν που βγαίνει σιγά σιγά στην επιφάνεια.

Best of internet