Quantcast

Παραιτήθηκε από το Αμερικανικό Σωματείο Ηθοποιών ο Donald Trump, αφού εκείνο απείλησε να τον διαγράψει πρώτα

Αυτοί φταίνε που δεν αναγνωρίζουν την προσφορά του στο σινεμά, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα

THE NERDSTREAM

5 Φεβρουαρίου 2021

Μοιάζει σαν ψέμα, αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι, αλλά πράγματι ο Donald Trump έχει σταματήσει να αποτελεί Πρόεδρος των ΗΠΑ. Όχι ότι αυτό σημαίνει πως ξεμπερδέψαμε μαζί του βέβαια, αλλά όσο να πεις η ήττα του στις τελευταίες προεδρικές εκλογές ήταν αν μη τι άλλο μια καλή αφετηρία.

Στο μεταξύ, ο πρώην Πορτοκαλί Πρόεδρος λοιπόν έχει στρέψει τα βέλη προς έναν συγκεκριμένο θεσμό της αμερικάνικης κοινωνίας αυτήν τη στιγμή, Το Σωματείο Ηθοποιών των ΗΠΑ. Ναι, ο Trump αποφάσισε να παραιτηθεί από το Screen Actors Guild με μια οργισμένη επιστολή-κόλαφο, αφού βέβαια το ίδιο σωματείο είχε προειδοποιήσει για την πρόθεσή του να τον διαγράψει.

Πιο συγκεκριμένα, το σωματείο σκεφτόταν να εξετάσει το ενδεχόμενο για υποκίνηση βίας κατά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, έχοντας πρόσφατα ψηφίσει υπέρ της πειθαρχικής ακρόαση του πρώην προέδρου. Ο ίδιος βέβαια πρόλαβε να παραιτηθεί πριν τον διαγράψουν, καταφέρνοντας μια πλήρη ηθική δικαίωση αφού μπορεί πλέον να πει “δε με διώξατε, έφυγα μόνος μου μπίτσεζ”.

Η ίδια η επιστολή παραίτησής του βέβαια αποτελεί ένα μικρό ποίημα, από αυτά που ήδη μας λείπουν κατά μία έννοια, αφού μέσα διαβάζουμε ατάκες όπως “δεν έχετε κάνει τίποτα για μένα”, “ποιος νοιάζεται”, “δεν επιθυμώ πλέον να έχω καμία σχέση με το σωματείο” και “δεν είμαι εξοικειωμένος με τη δουλειά σας,  αλλά είμαι πολύ περήφανος για τη δική μου”.

Στην απάντησή του, πάντως, το Screen Actors Guild υπήρξε μονολεκτικό: “Ευχαριστούμε“. Άουτς.

Best of internet