Quantcast

Η Disney έριξε το ίντερνετ φλεξάροντας τα streaming σχέδιά της για το 2021, κι είναι πολλά

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το Star Wars και Marvel μέτωπο, μαζεμένα και νοικοκυρεμένα

THE NERDSTREAM

11 Δεκεμβρίου 2020

Είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις στο πεδίο του μπουρδουκλώματος ανάμεσα σε στούντιο, πλατφόρμες και αίθουσες, φίλες και φίλοι. Ήδη μέσα στη χρονιά το πράγμα είχε ζορίσει πολύ με τις συνεχείς αναβολές ταινιών λόγω covid αλλά και λόγω του κλεισίματος των αιθουσών, αλλά η κυκλοφορία (κι η απογοητευτική πορεία) Tenet επιτάχυνε τα πράγματα, με αποτέλεσμα αρχικά η Disney κι έπειτα η Warner να ανακοινώσουν πως μια σειρά από μεγάλες ταινίες τους θα κυκλοφορήσουν σε streaming μαζί με τις αίθουσες.

Μετά τη χιονοστιβάδα που προκάλεσε η Warner λοιπόν με την ανακοίνωση πως όλος ο κατάλογός της για το 2021 θα κάνει ταυτόχρονα κινηματογραφική και streaming πρεμιέρα, όλοι περίμεναν αν η Disney θα σηκώσει το γάντι και θα κάνει κάτι παρόμοιο με τις επερχόμενες πρεμιέρες της, πέρα από το πρόσφατο Mulan και το επερχόμενο Soul που ήδη ήταν γνωστό ότι θα κάνουν πρεμιέρα στο Disney+ μαζί με τις αίθουσες.

Χτες η Disney έκανε μια γιγάντια παρουσίαση των σχεδίων της για το 2021 προς τους επενδυτές της, κι αυτά που αποκάλυψε ήταν πολλά όσον αφορά το μέλλον του στούντιο και της πλατφόρμας στο πεδίο των ταινιών και των σειρών. Πάμε να τα δούμε όλα, όμορφα και τακτοποιημένα

Έρχεται υλικό, όχι αστεία

Αρχικά, η Disney ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε πολλά πράγματα στο μέλλον από το Disney+. Κι όταν λέμε πολλά, εννοούμε πολλά. Δώστε βάση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουμε 10 original σειρές Marvel, 10 original σειρές Star Wars και 15 live-action Disney/Pixar ταινίες. Προς το παρόν είχαμε κάποιες ανακοινώσεις τίτλων στο τελευταίο πεδίο, μαθαίνοντας ότι έρχονται νέες ταινίες Monsters Inc, Chip ‘n’ Dale και Ice Age μεταξύ άλλων. Απ’ ό,τι φαίνεται, η Disney σκοπεύει να μεταφέρει το παιδικό κινηματογραφικό της πρόγραμμα συνολικά στο Disney+.

Αίθουσα ή streaming;

Εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα. Προφανώς η Disney ήταν η πρώτη που έκανε το κινηματογραφικό άνοιγμα εν μέσω covid με την κυκλοφορία της Mulan στο streaming και τα στελέχη της έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν καμιά ιδιαίτερη κάψα με την αίθουσα: θα κάνουν ό,τι θέλει ο πελάτης κι ό,τι φέρνει χρήμα στην τσέπη. Προς το παρόν, η Disney αποφάσισε να μην κάνει escalation ώστε να προλάβει την αντίστοιχη κίνηση της Warner και του HBO Max. Αντίθετα, η κίνησή της μοιάζει πιο ψύχραιμη και ισορροπημένη σε σύγκριση με την πανικόβλητη της Warner που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Χτες λοιπόν ανακοινώθηκε πως το Black Widow θα παραμείνει προγραμματισμένο για τις αίθουσες τον Μάιο, όπως θα γίνει και με τις υπόλοιπες μεγάλες ταινίες Disney μέχρι και το 2023 που βγαίνει το Star Wars: Rogue Squadron που θα γυριστεί από την Patty Jenkins. Παρόλα αυτά, θα κρατήσει το πλάνο παράλληλης κυκλοφορίας σε αίθουσες και streaming για κάποιους συγκεκριμένους τίτλους, όπως το Raya and the Lost Dragon που έρχεται το Μάρτιο. Εκεί, θα γίνει ό,τι και με το Mulan, δηλαδή οι συνδρομητές του Disney+ θα πληρώνουν 30 δολάρια έξτρα για την ταινία.

Όλα αυτά δείχνουν μια ισορροπημένη κίνηση, ξανά σε σύγκριση με τη Warner πάντα, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η Disney είναι αφοσιωμένη στη διάσωση του σινεμά ή κάτι τέτοιο. Πολύ απλά, η Disney έχει δύο μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τη Warner. Αφενός έχει πολύ μεγαλύτερες παραγωγικές δυνατότητες, οπότε μπορεί να φτιάξει δεκάδες τηλεοπτικές σειρές που θα καλύψουν τα διαφυγόντα κέρδη της αίθουσες. Αφετέρου, έχει έναν γιγάντια παιδικό κατάλογο μπροστά της, ο οποίος αποτελεί μια τρομερά ελκυστική πρόταση προς όλη την οικογένεια που θα μπορεί να δει τις νέες ταινίες στο σπίτι αντί να δώσει μια περιουσία σε εισιτήρια, ποπ κορν και αναψυκτικά.

Το μέτωπο Star Wars

Προφανώς, η γιγάντια επιτυχία του The Mandalorian θα οδηγήσει σε κάμποσες ακόμα νέες σειρές στο Disney+. Ήδη ανακοινώθηκαν δύο νέες, το Rangers of the New Republic and Ahsoka, αμφότερα εκ των οποίων θα διαδραματίζονται στο ίδιο timeline με το The Mandalorian και θα περιέχουν κοινούς χαρακτήρες. Τέλος, η τρίτη σεζόν The Mandalorian σχεδιάζεται για τα Χριστούγεννα του 2021, ενώ οι τρεις αυτές οι σειρές θα καταλήξουν σε ένα κοινό κινηματογραφικό event. Παράλληλα, η Disney ετοιμάζει και μια spin-off σειρά του Rogue One που θα εστιάζει στον Andor κι αναμένεται για το 2022.

Και σα να μην έφταναν αυτά, ανακοινώθηκαν επίσης μια σειρά για τον Lando Calrissian, μια σειρά με τον τίτλο The Acolyte αλλά και μια σειρά για τους C-3PO and R2-D2 με τον τίτλο A Droid Story. Και φυσικά, αυτό που περιμένουμε περισσότερο, το Obi-Wan Kenobi. Η επερχόμενη μίνι-σειρά με τον Ewan McGregor ανακοινώθηκε πως θα περιλαμβάνει επίσης τον Hayden Christensen στον ρόλο του Darth Vader/Anakin Skywalker, οπότε, ναι, αναμένεται να γίνει χαμός. Η παραγωγή ξεκινάει το Μάρτιο του ’21, οπότε στην καλύτερη το περιμένουμε προς το τέλος της επόμενης χρονιάς. Αν αυτό δεν είναι σπαμάρισμα, δεν ξέρουμε τι είναι.

Το μέτωπο Marvel

Το 2020 ήταν η πρώτη χρονιά εδώ και πάνω από μια δεκαετία που δεν είχαμε ταινία Marvel Cinematic Universe. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, θα περιμένουμε λίγο ακόμα μέχρι την κυκλοφορία των νέων ταινιών (σαν το Black Widow και The Eternals) στις αίθουσες από την άνοιξη του ’21 κι έπειτα, μιας και το επόμενο phase του MCU αναγκαστικά έχει μπει σε παύση, αλλά αυτό δίνει στη Disney την ευκαιρία να εντείνει ακόμα περισσότερο την streaming στροφή που σχεδίαζε. Η αρχή γίνεται με το WandaVision που έρχεται τον Ιανουάριο, ενώ το The Falcon and the Winter Soldier ανακοινώθηκε πως έρχεται μέσα στον Μάρτιο, δίνοντάς μας και το πρώτο trailer.

Επιπλέον, κι αυτό είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα του Disney event, η solo σειρά Loki έκλεισε για πρεμιέρα το Μάιο του 2021, και σαν μην έφτανε αυτό είχε κι ένα πρώτο κλιπ που δίνει στους fans του χαρακτήρα ακριβώς αυτό που ήθελαν και περίμεναν. Loki να κάνει Lokιές.

Παράλληλα, η Disney ετοιμάζει την animated σειρά What If?, το Hawkeye που γυρίζεται αυτή τη στιγμή και αναμένεται στα τέλη του 2021, αλλά και την επερχόμενη σειρά Ms. Marvel που έρχεται το 2022 και προορίζεται να κάνει crossover με την Captain Marvel στην επόμενη ταινία της.

Και τέλος, στο μέλλον περιμένουν επίσης τα ήδη ανακοινωμένα She-Hulk, Moon Knight, Secret Invasion, Ironheat, Armor Wars κι ό,τι σκατά άλλο βάλει στο μυαλό της η Disney. Ήδη έχουμε ζαλιστεί, δεν την παλεύουμε άλλο.

Και τα λεφτά πώς θα βγαίνουν;

Το τελευταίο part του event αφορούσε και μια μικρή αύξηση στο κόστος του Disney+. Δηλαδή, από $6.99 πήγε στα $7.99. Με 30ρια να αναμένονται για τις πρεμιέρες ταινιών. Δεν είναι φοβερό το πώς δουλεύει η σύγχρονη οικονομία του streaming; Κατά τ’ άλλα, μέσα στο 2021 αναμένεται πραγματοποιηθεί κι η ευρωπαϊκή επέκταση της πλατφόρμας, οπότε αναμένουμε νεότερα και για το μικρό μας βαλκανικό χωριό στο μέλλον.

Best of internet