Quantcast

H sequel τριλογία Star Wars που ήθελε ο George Lucas θα είχε Princess Leia για πρωταγωνίστρια και Darth Maul για υπερ-κακό

Αλλά ευτυχώς ανέλαβε η Disney και όλα πήγαν καλάχαχαχα

THE NERDSTREAM

13 Νοεμβρίου 2020

Ας μην μπερδευόμαστε. Η παλιά Star Wars τριλογία είναι εξαιρετική, κι αντέχει στον χρόνο ακόμα και σήμερα. Η δεύτερη prequel τριλογία είναι σκατά, παρότι όταν βγήκε και ήμασταν πιτσιρίκια είχαμε θαμπωθεί από τα δεκάδες lightsabers. Η τρίτη sequel τριλογία της Disney, παρότι σίγουρα πιο καλοφτιαγμένη από την προηγούμενη, αποδείχτηκε επίσης σκατά στη μεγάλη εικόνα αλλά με πιο corporate τρόπο (άσχετα αν μας άρεσαν μεμονωμένες ταινίες σαν το The Last Jedi και το Rogue One). Με άλλα λόγια, ευτυχώς που έχουμε το The Mandalorian πλέον.

Πριν δώσει τα κλειδιά στην Disney, όμως, ο George Lucas είχε τα δικά του σχέδια για την επόμενη Star Wars τριλογία. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα τα έκανε ρδελομπού κι εκεί, αλλά όσο να πεις έχουμε μια νοσηρή περιέργεια για το πώς θα έμοιαζε. Μετά από χρόνια φημών, λοιπόν, τώρα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι σκόπευε να κάνει ο Lucas.

Σύμφωνα με μια προδημοσίευση από το επερχόμενο βιβλίο The Star Wars Archives: 1999-2005, μαθαίνουμε ότι ο Lucas είχε σκοπό να αναστήσει τον Darth Maul και να τον μετατρέψει σε supervillain της νέας τριλογίας. Έχοντας πλέον μηχανικά πόδια, και με το Empire να έχει καταρρεύσει, ο Maul θα ήταν κάτι σαν αρχι-νονός της νύχτας και του οργανωμένου εγκλήματος. Φαίνεται ότι η Disney ψιλοψήθηκε με την ιδέα και την μισο-εφάρμοσε στο Solo, αλλά η κακή του πορεία στο box office ακύρωσε τα σχέδια για sequels.

Το δεύτερο στοιχείο που μαθαίνουμε είναι ότι σκόπευε να μετατρέψει την Princess Leia σε κεντρικό πρόσωπο της νέας τριλογίας, όπως η πρώτη εστίαζε στον Luke κι η δεύτερη στον Anakin. Την ώρα λοιπόν που ο αδερφός της προσπαθεί να ξαναστήσει το τάγμα των Jedi, η Leia θα γινόταν εκείνη που θα προσπαθούσε να ξαναστήσει το Republic. Αυτό ακριβώς δηλαδή που λάτρεψε ο κόσμος στα prequels: περισσότερη άμπαλη πολιτική αλληγορία.

Best of internet