Quantcast

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Ian Holm, αιώνιος Bilbo Baggins της καρδιάς μας

Αφήνοντας πίσω του πάνω από μισό αιώνα κινηματογραφικής ιστορίας

THE NERDSTREAM

19 Ιουνίου 2020

O Sir Ian Holm, λατρεμένος σε όλη την υφήλιο ως κινηματογραφικός Bilbo Baggins, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Σύμφωνα με μήνυμα του ατζέντη του, ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε αγγλικό νοσοκομείο έπειτα από ασθένεια που σχετίζεται με τη νόσο του Πάρκινσον.

Φυσικά, όλοι μας αγαπήσαμε τον Holm μέσα από τον ρόλο του ως Bilbo στην τριλογία Lord of the Rings του Peter Jackson, ρόλο τον οποίο επανέλαβε αργότερα και στο The Hobbit. Πριν απ’ αυτό όμως ο Holm, γεννημένος το 1931 στο Έσεξ της Αγγλίας, είχε ήδη μια μεγάλη και σπουδαία θεατρική και κινηματογραφική πορεία στη Μεγάλη Βρετανία.

Το 1981, ο ηθοποιός έφτασε μέχρι τα Όσκαρ με την υποψηφιότητά του για την κλασική ταινία Chariots of Fire, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα είχε κάνει την πρώτη του μεγάλη χολιγουντιανή εμφάνιση με το Alien του Ridley Scott. Έπειτα, εμφανίστηκε σε ταινίες σαν το Brazil του Terry Gilliam και το The Fifth Element του Luc Besson, ενώ η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν το The Hobbit: The Battle of the Five Armies το 2014.

Αντίο λοιπόν Bilbo. <3

Best of internet