Quantcast

Ψύχραιμος Christopher Nolan ρίχνει πραγματικό αεροπλάνο στα γυρίσματα του Tenet γιατί “συνέφερε” πιο πολύ από CGI

Έχει συμβεί σε όλους μας

THE NERDSTREAM

27 Μαΐου 2020

Όπως είναι απόλυτα λογικό, όσο πλησιάζει η στιγμή της πολυπόθητης κυκλοφορίας του Tenet στις κινηματογραφικές αίθουσες, τόσο μεγαλώνει και το hype για τη νέα ταινία του Christopher Nolan. Και σκεφτείτε ότι ακόμα έχουμε δύο μήνες μπροστά μας.

Αν θυμάστε το τελευταίο trailer της ταινίας, σε μια φάση ο John David Washington και ο Robert Pattinson συζητάνε για μια ρίψη αεροπλάνου. Τσεκάρετε εδώ στο 2:32 για να θυμηθείτε:

Ε, απ’ ό,τι φαίνεται το αεροπλάνο για το οποίο μιλούσαν ήταν αληθινότατο. Γιατί ο Nolan επέλεξε να ρίξει ένα πραγματικό αεροπλάνο Boeing 747 αντί να το κάνει με CGI. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του σκηνοθέτη στο Total Film, υπήρχαν οι επιλογές να το κάνει με μινιατούρες ή με ψηφιακά εφέ, αλλά τίποτα από τα δύο δεν συνέφερε πραγματικά όταν έβαλαν κάτω και υπολόγισαν τα νούμερα. Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο πάντα, οδηγήθηκε σε μια “παρορμητική αγορά” (…) ενός πραγματικού Boeing 747 προκειμένου να το ρίξει στα γυρίσματα της ταινίας.

ΟΚ, δύο πράγματα θα σημειώσουμε μόνο. Πρώτον, πρέπει να είσαι αρκετά σίγουρος για τον εαυτό σου ως σκηνοθέτης, δεδομένου ότι αν αποτύχει η λήψη τότε μετά μάλλον είναι δύσκολο να αγοράσεις κι άλλο. Δεύτερον, ακόμα και σε ένα blockbuster που στοιχίζει 200 εκ. δολάρια, ποιος κάνει παρορμητικές αγορές αεροπλάνων; Ρε μαλάκες, ο κόσμος πεινάει. Εντωμεταξύ, σίγουρα είναι πολύ ακριβά πλέον τα ψηφιακά εφέ αλλά αμφιβάλλουμε λίγο αν ήταν όντως “more efficient” να ρίξουν πραγματικό αεροπλάνο.

Τέλος πάντων, σκοπός επετεύχθη, μιλάμε για το Tenet. Προχωράμε.

Best of internet