Quantcast

Εντωμεταξύ, ο Quentin Tarantino αποφάσισε να γίνει κριτικός κινηματογράφου εν μέσω πανδημίας

Αλλά με τον πιο ξεχού και διακριτικό τρόπο

THE NERDSTREAM

1 Απριλίου 2020

Έχει αυξηθεί αν μη τι άλλο ο χρόνος στο σπίτι, φίλες και φίλοι. Άλλοι παίζουν video games, άλλοι διαβάζουν βιβλία, άλλοι βλέπουν ταινία και σειρές, άλλοι λιώνουν στα social media. Κι αν ήσουν σκηνοθέτης, τότε μάλλον είναι αδύνατον να δουλέψεις από το σπίτι, οπότε πρέπει να βρεις κι εσύ κάτι να κάνεις βρε παιδί μου. Κι ο Quentin Tarantino βρήκε.

Για την ακρίβεια, ο λατρεμένος σκηνοθέτης αποφάσισε να μας κλέψει τη δουλειά και να αρχίσει να γράφει για σινεμά. Ούτως ή άλλως, όσο να πεις, ο άνθρωπος ξέρει από σινεμά. ΟΚ, βασικά παίζει να είναι ο μεγαλύτερος κινηματογραφικός νέρντουλας στο Hollywood. Κι αυτό έγινε πασιφανές ακόμα και στους λιγότερο παρατηρητικούς ανθρώπους στον πλανήτη με το Once Upon a Time in Hollywood.

Βέβαια, η μετάβαση στην κινηματογραφική κριτική δεν έγινε με τυμπανοκρουσίες. Έγινε με τον πιο ξεχού τρόπο, και το ανακάλυψαν φυσικά τα τσακάλια του Reddit. Συγκεκριμένα, ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου ο Tarantino ξεκίνησε να γράφει για αγαπημένες του παλιές ταινίες στο site του New Beverley Cinema, δηλαδή του κινηματογράφου που κατέχει ο ίδιος στο Λος Άντζελες.

Ήδη λοιπόν είχε γράψει κάποια πράγματα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, αλλά η έκρηξη της πανδημίας μέσα στον Μάρτιο τον οδήγησε στο να γράψει καμιά 10ρια κριτικές μέσα σε ένα μήνα. Και προφανώς, αφορούν westerns, thrillers, kung fu, καλτίλες και άλλα τέτοια ταραντινικά πράγματα του παρελθόντος. Απολαύστε υπεύθυνα κλικάροντας εδώ.

Best of internet