Quantcast

Αρνητικό ρεκόρ χτύπησαν οι κινηματογράφοι στην Αμερική, για κάποιο λόγο ο κόσμος δεν ψήνεται για σινεμά

Ε και μετά είπανε να τα κλείσουνε σιγά σιγά

THE NERDSTREAM

16 Μαρτίου 2020

Υπάρχουν διαφόρων ειδών αντιδράσεις στην μέχρι στιγμής εξάπλωση του κορονοϊού. Αλλού εφαρμόζεται σκληρή καραντίνα, αλλού προτάσσεται το social distancing, αλλού ο κόσμος είναι δυστοπικά χαλαρός:

Το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα που μας άρεσε να κάνουμε θα αλλάξουν πολύ το επόμενο διάστημα. Ήδη έχουμε καταγράψει πώς επηρεάστηκε η βιομηχανία του σινεμά και της τηλεόρασης τις προηγούμενες μέρες, ενώ στο μεταξύ έχουν ακυρωθεί αμέτρητα events και festivals ανά τον πλανήτη.

Στις ΗΠΑ, όπου τα μέτρα ήταν ακόμα αρκετά χαλαρά τις προηγούμενες μέρες όσον αφορά τους περιορισμούς, τα εισιτήρια στους κινηματογράφους έκαναν φυσικά αρνητικό ρεκόρ. Για την ακρίβεια, το box office κινήθηκε στα μικρότερα επίπεδα εδώ και 20 χρόνια, φτάνοντας τα 55,3 εκ. δολάρια μεταξύ Παρασκευής και Κυριακής. Μιλάμε για μείωση 45% σε σχέση με το περασμένο σαββατοκύριακο, το οποίο ήταν ήδη πεσμένο λόγω του ιού.

Όπως ήταν λογικό, βέβαια, ήδη από χτες το βράδυ ξεκίνησαν οι αποφάσεις για κλείσιμο των κινηματογράφων, κάτι που συνέβη ήδη από την περασμένη βδομάδα στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί οι δήμαρχοι της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες αποφάσισαν το κλείσιμο των κινηματογράφων και στις δύο πόλεις, ενώ σίγουρα θα ακολουθήσουν αντίστοιχα μέτρα και στην υπόλοιπη χώρα. Γενικά, η φάση είναι σπιτάκι.

Best of internet