Quantcast

23 χρόνια φυλακή για βιασμό έφαγε ο Harvey Weinstein

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εγκληματική σεξουαλική πράξη πρώτου βαθμού και για βιασμό τρίτου βαθμού

THE NERDSTREAM

11 Μαρτίου 2020

Λίγες ημέρες νωρίτερα, την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ο μεγαλοπαραγωγός Harvey Weinstein καταδικάστηκε ως βιαστής. Δύο και κάτι χρόνια νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2017, ήταν ο άνδρας της χολιγουντιανής βιομηχανίας που καταγγέλθηκε περισσότερο για σεξουαλική παρενόχληση, γεγονός που γέννησε την καμπάνια του MeToo. Κρίθηκε ένοχος λοιπόν για εγκληματική σεξουαλική πράξη πρώτου βαθμού και για βιασμό τρίτου βαθμού, ετυμηγορία που συνεπάγεται φυλάκιση από 5 έως 29 έτη.

Κι ενώ μετά την ανακοίνωση της καταδίκης ο 62χρονος Weinstein μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αντί για την φυλακή (όπου και παραμένει μέχρι τώρα σε ιδιωτικό φυλασσόμενο δωμάτιο), σήμερα το Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποφάσισε το ύψος της ποινής του. Κι η απόφαση είναι ότι ο Weinstein καταδικάζεται σε 23 χρόνια φυλακή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Weinstein κατέφθασε στο δικαστήριο σε αναπηρική καρέκλα και στην απολογία του δήλωσε “μετανιωμένος αλλά και απόλυτα μπερδεμένος”. Έπειτα, δήλωσε ότι ανησυχεί για αυτήν την χώρα (τις ΗΠΑ), σχολιάζοντας πως “χιλιάδες άντρες και γυναίκες βγαίνουμε χαμένοι με την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα”.

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι υπήρξαν περισσότερες από 80 καταγγελίες γυναικών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, με κάποιες από αυτές να αφορούν περιστατικά που έγιναν δεκαετίες πριν και να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν δικαστικά επειδή έχουν παραγραφεί. Ταυτόχρονα, ο Weinstein αναμένει μια ακόμα δίκη στο Λος Άντζελες για δύο περιστατικά που περιλαμβάνουν επίσης την κατηγορία του βιασμού.

Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει η δεύτερη αυτή δίκη, αλλά αν αποδειχθούν οι κατηγορίες εναντίον τότε αντιμετωπίζει 28 χρόνια κάθειρξης (η οποία προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα 23). Σε αυτήν την περίπτωση, το πιθανότερο είναι να μην βγει ποτέ ξανά από την φυλακή.

Best of internet