Quantcast

Τραμπ κράζει Παράσιτα αφού έχουν τα τρία πράγματα που μισεί περισσότερο: φτωχούς, ξένους και διάβασμα

Δύσκολα τα πράγματα

THE NERDSTREAM

21 Φεβρουαρίου 2020

Νομίζατε ότι όλος ο πλανήτης πανηγύρισε την νίκη του Parasite στα Όσκαρ ε; Προφανώς και όχι, φίλες και φίλοι. Μπορεί το γεγονός ότι η ταινία του Bong Joon-ho πέτυχε μια ιστορική νίκη να έδωσε σημαντική ώθηση σε έναν κατά τ’ άλλα δομικά συντηρητικό και ξεπερασμένο θεσμό όπως τα Όσκαρ, αλλά αυτό δεν άρεσε σε όλους.

Για την ακρίβεια, αν κάποιος αντιπαθεί τους ξένους, τους φτωχούς και τους υπότιτλους τότε είναι εξαιρετικά πιθανό να ξενέρωσε που μια τέτοια ταινία πήρε το μεγάλο βραβείο. Κι αν αναρωτιέστε ποιος είναι ο βασιλιάς των ρατσιστών και αδιάβαστων δισεκατομμυριούχων, τότε δεν χρειάζεται να πάτε και πολύ μακριά. Είναι ο Donald Trump φυσικά, δηλαδή ο Πορτοκαλί Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε μια δημόσια ομιλία του στο Κολοράντο, ο Trump άρχισε ξαφνικά να κράζει τα Όσκαρ, υπονοώντας φυσικά ότι είναι στημένα, πουλημένα, μιλημένα, πιόνι της νέας τάξης πραγμάτων και τα σχετικά – ακριβώς όπως ο μέσος Έλληνας σχολιαστής του Facebook δηλαδή. Ε, και προφανώς η μπάλα δεν άργησε καθόλου να πάρει τα Παράσιτα:

Παρεμπιπτόντως, η μπάλα πήρε και τον Brad Pitt, ενώ έσπευσε να συμπληρώσει ότι το Hollywood δεν βγάζει πια ταινίες σαν το Gone with the Wind και το Sunset Boulevard, επιχειρώντας μια εντελώς αμερικάνικη εκδοχή του «πού είναι ο Βάγκνερ, πού είναι ο Πουτσίνι». Πάντως να σημειώσουμε ότι η οργή του για το γεγονός ότι μια κορεάτικη ταινία πήρε το Όσκαρ ενδέχεται να πηγάζει κι από ένα μικρό μπέρδεμα σχετικά με τον Βορά και το Νότο.

Σε πιο ευχάριστα νέα σχετικά με τα Παράσιτα και τα Όσκαρ πάντως, ο Martin Scorsese έστειλε ένα αγαπησιάρικο γράμμα στον Bong Joon-ho συγχαίροντας τον για τη νίκη. Κάτι τέτοια πράγματα ζεσταίνουν την ψυχούλα μας:

Best of internet