Quantcast

Αυτή η φιλήσυχη κοινότητα με haters του Game of Thrones είναι το πιο δημοφιλές Reddit για το 2019

The night is dank and full of memes

THE NERDSTREAM

5 Δεκεμβρίου 2019

Σας φαίνεται σα να έχουν περάσει περίπου 5 χρόνια από το φινάλε του Game of Thrones; Ναι, κι εμάς το ίδιο. Κι όμως ήταν λίγους μήνες πριν. Μάλλον η απογοήτευση τελικά οδήγησε σε δυνάμεις απώθησης που έχουν σπρώξει την σειρά στα απύθμενα βάθη του συλλογικού ασυνείδητου. Όχι ότι είμαστε ψυχαναλυτές, μια εκτίμηση κάνουμε.

Κάθε τόσο πάντως ξεπηδούν από εδώ κι από εκεί αφορμές για να το θυμηθούμε ξανά. Μια τέτοια, λοιπόν, ήταν η ετήσια αναφορά του πολιτισμένου και ψύχραιμου ιστότοπου που ονομάζεται Reddit, στην οποία κάθε χρόνο βλέπουμε τα πιο δημοφιλή πράγματα με τα οποία σπαταλάει τη ζωή του ο σύγχρονος άνθρωπος στο internet. Πρόκειται για ένα υπερπολύτιμο έργο κοινωνικής έρευνας, όπως καταλαβαίνετε.

Με βάση αυτήν την αναφορά λοιπόν, βλέπουμε ότι στην κορυφή των τηλεοπτικών subreddits βρίσκονται δύο κοινότητες που αφορούν το Game of Thrones. Κι εδώ ξεκινάει το ενδιαφέρον. Το Freefolk subreddit που βρίσκεται στην πρώτη θέση ασχολούταν εν πολλοίς με το να κράζει τις επιλογές των David Benioff και D.B. Weiss που μας έδωσαν το γνωστό φινάλε, να μοιράζεται memes, να συζητάει leaks κλπ. Από την άλλη, το subreddit Game of Thrones που βρίσκεται στη δεύτερη θέση ήταν το κύριο subreddit της σειράς και αποτελούταν κυρίως από fans που παρέμεναν ικανοποιημένοι.

Με λίγα λόγια, η κατάταξη του Reddit επιβεβαιώνει τα άκρως επιστημονικά ευρήματα που έλεγαν γενικά ότι η εξέλιξη της σειράς ήταν γενικά ΓΤΠ όσο πλησιάζαμε προς το τέλος.

Best of internet