Quantcast

O Bill Cosby δηλώνει ότι προτιμάει να κάτσει στην φυλακή παρά να ζητήσει συγνώμη από τα θύματά του

ΟΚ, ας κάτσει

THE NERDSTREAM

28 Νοεμβρίου 2019

Η υπόθεση του Bill Cosby, γνωστού κωμικού και τηλεπαρουσιαστή, είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τον Τύπο, αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου. Οι καταγγελίες αφορούσαν 10 πολιτείες των ΗΠΑ, με την πρώτη να λαμβάνει χώρα το 1965 και την τελευταία το 2008. Παρ’ ότι κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό περισσότερες από 35 γυναίκες, καταδικάστηκε μόλις τον Απρίλιο του 2018, όταν οι ένορκοι τον βρήκαν ένοχο για σεξουαλική επίθεση μετά από νάρκωση και τον Σεπτέμβριο του 2018 το δικαστήριο του έδωσε 3 με 10 χρόνια φυλάκισης.

Σήμερα, για πρώτη φορά μετά την καταδίκη του, ο Cosby μιλάει στο BlackPressUSA και σχολιάζει την υπόθεση. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο γεγονός ότι, προκειμένου να ζητήσει αναστολή της ποινής και την αποφυλάκισή του, θα πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή αναστολών και να δείξει μεταμέλεια για τις πράξεις του. Κι απ’ ό,τι φαίνεται, προτιμάει να κάτσει 10 χρόνια φυλακή παρά να το κάνει:

Όταν εμφανιστώ για την αναστολή μου, δεν πρόκειται να ακούσουν από μένα ότι μετανιώνω για κάτι. Ήμουν εκεί. Δεν με νοιάζει τι λέει η μία ή η άλλη ομάδα ανθρώπων. Δεν ήταν εκεί. Δεν ξέρουν.

Την ίδια ώρα, αναφέρει ότι γενικά έχει καλά κέφια μέσα στην φυλακή, ενώ μιλάει για το κελί του ως “το ρετιρέ του”. Παράλληλα, έχει καταθέσει έφεση στο δικαστήριο για ανατροπή της απόφασης που τον καταδίκασε. Όμορφα πράγματα γενικά, που αποδεικνύουν ότι ακόμα και μετά από μια δικαστική απόφαση που δικαιώνει τα θύματα, το πρόβλημα είναι βαθύ και δομικό.

Best of internet