Quantcast

Οι αδερφοί Russo απαντάνε στον Scorsese, o Herzog λέει ότι το Mandalorian είναι αληθινό σινεμά, προχωράμε

Κι είναι μόνο Δευτέρα ακόμα

THE NERDSTREAM

18 Νοεμβρίου 2019

Πράγματι, αυτό το πάρτι με την κόντρα μεταξύ Martin Scorsese και υπερηρωικού σινεμά δεν θα τελειώσει ποτέ. Σε περίπτωση που έχετε ζωή ή/και δεν θυμάστε το μπαγκράουντ, όλα ξεκίνησαν όταν ο μεγάλος σκηνοθέτης εξαπέλυσε ένα καυτό diss εναντίων των ταινιών Marvel, κι έπειτα το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει με πλήθος σκηνοθετών και ηθοποιών να παίρνουν θέση πάνω στη μανούρα. Αν θέλετε να βουτήξετε στα βαθιά αυτού του μακελελέ, μπορείτε να μελετήσετε εδώ αναλυτικά.

Κι ενώ την περασμένη βδομάδα ήταν η σειρά των ηθοποιών του Marvel Cinematic Universe να πάρουν θέση, τώρα κατέφθασε το βαρύ πυροβολικό. Οι αδερφοί Russo, δηλαδή οι σκηνοθέτες των Infinity War και Endgame (που εμείς αγαπούσαμε ήδη από την εποχή των Arrested Development και Community). Σχολιάζοντας λοιπόν το αν είναι σινεμά οι ταινίες τους ή όχι, ο Joe Russo είπε ειρωνικά: “Και μήπως τι ξέρουμε εμείς; Είμαστε δυο τύποι από το Κλίβελαντ, ενώ η λέξη “σινεμά” είναι από τη Νέα Υόρκη. Εμείς στο Κλίβελαντ απλά τις λέμε ταινίες”. Την ίδια ώρα, ο Anthony Russo ήταν πιο σαφής κι ευθής: “Το σινεμά δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν ανήκει σε εμάς, δεν ανήκει σε εσένα, και δεν ανήκει ούτε στον Scorsese.”

Σχεδόν ταυτόχρονα πάντως κυκλοφόρησε επίσης το εξής ζουμερό νέο. Μιλώντας για τη νέα τηλεοπτική σειρά Star Wars (επίσης ιδιοκτησίας Disney) με τον τίτλο The Mandalorian όπου πρωταγωνιστεί, ο μεγάλος σκηνοθέτης Werner Herzog τοποθετήθηκε ευθέως πάνω σε ένα παρεμφερές ζήτημα. Για την ακρίβεια, δήλωσε πως η εν λόγω σειρά είναι “σινεμά στα καλύτερά του”. Υπερβολικός; Ίσως. Λατρεμένος; Σίγουρα.

Σε κάθε περίπτωση, το πράγμα κατευθύνεται εκεί ακριβώς που θέλαμε να κατευθυνθεί. Στο να αρχίσουν να πλακώνονται μεταξύ τους δημόσια ηλικιωμένοι λευκοί γκρινιάρηδες σκηνοθέτες. <3

Best of internet