Quantcast

Στο μεταξύ, το South Park γιόρτασε 300 επεισόδια ξεκινώντας ένα σχεδόν κανονικό πόλεμο με την Κίνα

“Fuck the Chinese government”, για να παραθέσουμε τα ακριβή λόγια της σειράς

THE NERDSTREAM

10 Οκτωβρίου 2019

Αν κάτι δεν έχει επιχειρήσει ποτέ να αποφύγει το South Park, φίλες και φίλοι, αυτό είναι η πρόκληση μανούρας, σαματά, μπιλμπάο. Κι αν θέλαμε να είμαστε πιο ριψοκίνδυνοι στις εκτιμήσεις μας, θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε πως το μακελελέ γύρω από το όνομά της είναι κάτι που ενίοτε το επιδιώκει μάλιστα η σειρά των Trey Parker και Matt Stone.

Ας πούμε, καθώς αυτόν τον καιρό το South Park διανύει τον 23ο κύκλο του (και έχοντα εξασφαλίσει άλλους τρεις σίγουρα), την περασμένη βδομάδα έστρεψε τα πυρά του προς την Κίνα. Συγκεκριμένα, το επεισόδιο Band in China (το πιάσατε ε) κριτίκαρε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σατίριζε την σύγχρονη τάση του Hollywood να διαμορφώνει το περιεχόμενό του έτσι ώστε να ικανοποιεί την κινεζική κυβέρνηση. Κι αυτή η τελευταία, φυσικά, αντέδρασε υπερβολικά ψύχραιμα και απαγόρευσε όλα τα επεισόδια, clips και συζητήσεις γύρω από την σειρά.

Αναμενόμενα λοιπόν το South Park επανήλθε μια βδομάδα αργότερα με το επεισόδιο “SHOTS!!!”, το 300ό της σειράς συνολικά, ξεκαθαρίζοντας πλήρως τα συναισθήματά του για την πολιτική λογοκρισίας που ακολουθεί η Κίνα. Για να παραθέσουμε τα ακριβή λόγια της σειράς:

Βέβαια, να σημειώσουμε ότι η Κίνα μάλλον προχώρησε σε αυτήν την κίνηση επειδή νιώθει αρκετά σίγουρη στο μέτωπο του ενήλικου animation, μιας και φέτος προχώρησε σε μια μικιμάου υπερπαραγωγή της ζωής του Καρλ Μαρξ.

Best of internet