Quantcast

Emmys 2019: Game of Thrones, Chernobyl και Anthony Bourdain θερίζουν την πρώτη σοδειά των βραβείων

Και ξανά τραγικό σνομπάρισμα στο BoJack Horseman βέβαια

THE NERDSTREAM

16 Σεπτεμβρίου 2019

Πρώτα απ’ όλα, ας εξηγήσουμε λίγο πώς δουλεύει το σύστημα γιατί είναι ελαφρώς μπερδευτικό. Σε αντίθεση με τα Όσκαρ ή τις Χρυσές Σφαίρες, δηλαδή τα άλλα δύο μεγάλα βραβεία των ΗΠΑ που αφορούν κινούμενες εικόνες, τα Emmys απονέμονται σε μπόλικες δόσεις.  Η απονομή των κυριλέ τηλεοπτικών βραβείων λοιπόν χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες και τελετές που απλώνονται μέσα στη χρονιά, περιλαμβάνοντας τα βραβεία Primetime, Daytime, Sports και λοιπά. Τα Primetime Emmys, λοιπόν, που έχουν και το μεγαλύτερο πρεστίζ φυσικά, χωρίζονται επίσης σε δύο τελετές: την κυρίως και αυτήν που αφορά τα Creative Arts βραβεία.

Για να μην τα πολυλογούμε, τα Creative Arts βραβεία αφορούν τα λεγόμενα “τεχνικά επιτεύγματα” στην αμερικάνικη τηλεόραση (οπότε σ’ αυτά βραβεύονται οι production designers, οι μοντέρ, οι διευθυντές φωτογραφίας κλπ), ενώ παράλληλα έχουν παραπετάξει εκεί, για κάποιον λόγο, και τις κατηγορίες animation, guest ηθοποιών, ντοκιμαντέρ και τηλεταινιών. Φέτος, τα Creative Arts βραβεία των Emmys απονεμήθηκαν το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, για άλλη μια χρονιά (την τελευταία, βασικά) το Game of Thrones σάρωσε τα πάντα παρά το γεγονός ότι η τελευταία σεζόν άφησε ελάχιστα ικανοποιημένο το κοινό και την κριτική. Για την ακρίβεια, η σειρά ήταν υποψήφια για 18 βραβεία, απ’ τα οποία τελικά κέρδισε τα 10. Την επόμενη βδομάδα πάντως η σειρά θα σπάσει σίγουρα όλα τα κοντέρ, αφού το προηγούμενο ρεκόρ περισσότερων Emmys το έχει η ίδια με 12 από το 2015. Και φέτος η σειρά έχει σύνολο 35 υποψηφιότητες, δηλαδή περισσότερες από ποτέ.

Στο ανταγωνιστικό πεδίο των μίνι-σειρών όπου είχαμε Chernobyl, When They See Us και Fosse/Verdon, νικητής αναδείχθηκε ξεκάθαρα το πρώτο, μαζεύοντας συνολικά 7 βραβεία (ανάμεσά τους και για την εξαιρετική μουσική της Hildur Gudnadottir). Την ίδια ώρα, στο πεδίο της κωμωδίας το The Marvelous Mrs. Maisel έκανε και φέτος δυνατή μπάζα με 6 Emmys, ενώ το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ Free Solo απέσπασε 7. Παράλληλα, στο μάλλον πιο συγκινητικό τμήμα της βραδιάς, ο Anthony Bourdain κέρδισε το Emmy της καλύτερης informational σειράς για το Parts Unknown 15 μήνες μετά τον θάνατό του.

Κατά τ’ άλλα, αν υπάρχει κάτι που μας πίκρανε στα φετινά Emmys είναι αυτό που μας πικραίνει κάθε χρόνο. Ότι για άλλη μια φορά το BoJack Horseman σνομπαρίστηκε φουλ. Στα 5 χρόνια ζωής της, η σειρές ήταν υποψήφια όλες κι όλες μόνο 2 φορές για Emmys. Η πρώτη ήταν το 2017 για την φωνητική ερμηνεία της Kristen Schaal κι η δεύτερη ήταν φέτος για το επεισόδιο Free Churro, δηλαδή ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση. Αλλά όχι, δεν συγκινήθηκαν οι αναίσθητοι, και το Emmy για καλύτερο animation πήγε ξανά στους Simpsons, για 31η φορά στην ιστορία τους.

Για την κυρίως τελετή των 71ών Emmys, λοιπόν, ραντεβού στις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ ολόκληρη τη λίστα με τους νικητές των Creative Arts μπορείτε να την τσεκάρετε εδώ.

Best of internet