Quantcast

Μίνι-σειρά στο Netflix ετοιμάζεται να γίνει το 5ωρο director’s cut του Once Upon a Time in Hollywood

Κάτι που ο Tarantino έκανε ξανά με το The Hateful Eight πρόσφατα

THE NERDSTREAM

9 Σεπτεμβρίου 2019

Πριν λίγο καιρό, όλως τυχαίως, πλέκαμε το εγκώμιο της μίνι-σειράς ως ιδανικού φορμάτ όπου μπορεί να ανθίσει πραγματικά μια οπτική αφήγηση στη σημερινή εποχή. Σε αντίθεση με τις τηλεοπτικές σειρές που τραβιούνται από τα μαλλιά από τα δίκτυα και τις πλατφόρμες προκειμένου να ξεζουμιστούν μέχρι και την τελευταία τους σταγόνα, μια μίνι-σειρά μπορεί να γίνει εκείνο το ιδανικό όχημα για ένα φιλόδοξο, σφιχτό, ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Τα παραδείγματα τα τελευταία χρόνια είναι πολλά, από το Sharp Objects και το Maniac μέχρι το Good Omens και το Patrick Melrose.

Και δεν είναι τυχαίο μάλλον που αυτό το φορμάτ φαίνεται να ψήνει και σημαντικούς κινηματογραφικούς σκηνοθέτες. Το έκανε ο David Lynch με το Twin Peaks: The Return, το έκανε ο Nicolas Winding Refn με το Too Old to Die Young, το έκανε ο Steven Soderbergh με το Mosaic. Και νωρίτερα μέσα στη χρονιά, τον Απρίλιο, ο Quentin Tarantino έδωσε στο Netflix ένα 4ωρο cut του The Hateful Eight προκειμένου να προβληθεί στην πλατφόρμα ως μίνι-σειρά 4 επεισοδίων.

ΟΚ, μπορεί να μην ζητήσαμε ποτέ μια 4ωρη βερσιόν του Hateful Eight (το οποίο είναι πολύ χαμηλά στη λίστα μας με τα αγαπημένα μας από τον Tarantino), αλλά αυτό από μόνο του είναι μια πολύ καλή ιδέα: το να έχουμε μεγάλα director’s cuts τα οποία δυστυχώς δεν βλέπουμε στις αίθουσες αλλά μπορούμε μετά να απολαύσουμε σε streaming. Και τώρα, σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε αυτές τις μέρες ο Brad Pitt στους New York Times, o Tarantino ψήνεται να κάνει κάτι αντίστοιχο και με το φρέσκο Once Upon a Time in Hollywood.

Λέγεται λοιπόν ότι το αρχικό cut του Tarantino άγγιζε τις 5 ώρες και περιείχε μια σειρά από σκηνές που δεν είδαμε ποτέ στην τελική ταινία, όπως την Margot Robbie να κολυμπάει, τις κομμένες σκηνές του Tim Roth, πολλές κομμένες του James Marsden κλπ. Γενικά, παρόλο που ομολογουμένως οι σχεδόν 3 ώρες της ταινίας μας κούρασαν κάπως στο σινεμά, αν το υλικό απλωθεί με αυτόν τον τρόπο σε άλλο φορμάτ τότε ίσως έχουμε κάτι καλύτερο στα χέρια μας. Κατά τ’ άλλα, η ταινία πηγαίνει ήδη γαμιώντας στο αμερικάνικο box-office, ενώ εδώ στις πρώτες δύο βδομάδες της στις αίθουσες την είδανε 160.000 άνθρωποι.

Παρεμπιπτόντως, κάτι έχουμε ακούσει και για ένα 3ωρο director’s cut του Midsommar που κυκλοφορεί…

Best of internet