Quantcast

Δεν ψήθηκε με το Chernobyl του HBO η Ρωσία κι αποφάσισε να φτιάξει ένα δικό της

Καλά θα πάει αυτό

THE NERDSTREAM

7 Ιουνίου 2019

Γενικά, κανένας δε συμπαθεί έναν προπονητή του καναπέ, φίλες και φίλοι. Κανένας δε συμπαθεί κάποιον που κράζει ανελέητα αλλά ποτέ δεν προσπαθεί να κάνει αυτός κάτι καλύτερο. Καλό είναι, λοιπόν, όταν δε μας αρέσει κάτι τότε να προσπαθούμε εμείς να το κάνουμε καλύτερα, ώστε να μειώσουμε την αρνητική ενέργεια στο σύμπαν. Δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι, αλλά εικάζουμε ότι κάπως έτσι θα σκέφτηκε η ρώσικη κυβέρνηση αποφασίζοντας να φτιάξει ένα δικό της τηλεοπτικό Chernobyl.

Όπως πιθανόν να έχετε καταλάβει αν δεν ζείτε κάτω από κάποια πέτρα, η μίνι-σειρά του HBO για το πυρηνικό ατύχημα του 1986 έχει προκαλέσει έναν αδιανόητο πάταγο τις τελευταίες βδομάδες, κατέχοντας πλέον περήφανα και τον τίτλο της καλύτερης σειράς με βάση τις βαθμολογίες των χρηστών στο IMDb.

Αυτοί που δεν ήταν fans της σειράς, όμως, ήταν οι Ρώσοι αξιωματούχοι απ’ ό,τι φαίνεται. Όπως μας ενημέρωσαν οι Moscow Times, το Κρεμλίνο έχει εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση εναντίον της σειράς του HBO προκειμένου να ανακόψει την απήχηση που έχει στους πολίτες της χώρας.

Στα πλαίσια της καταπολέμησης της ιμπεριαλιστικής απειλής εναντίον του σοβιετικού παρελθόντος, λοιπόν, η κρατική τηλεόραση αποφάσισε να φτιάξει μια δική της σειρά για το Chernobyl, η οποία λέει θα προσθέσει κι έναν παράγοντα θεωρίας συνωμοσίας με Αμερικάνους κατασκόπους έτσι για το αλατοπίπερο. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμένουμε πολλά πράγματα καλλιτεχνικά απ’ αυτήν την απόπειρα, αλλά εγκρίνουμε επί της αρχής την κατάβαση σ’ αυτόν τον παρανοϊκό, βαθιά παρανοϊκό δρόμο.

Best of internet