Quantcast

Θεματικό πάρκο με όλες τις ταινίες του μεγάλου Hayao Miyazaki ετοιμάζεται στην Ιαπωνία

Αρχίζουμε να κοιτάμε αεροπορικά τώρα που είναι νωρίς

THE NERDSTREAM

3 Ιουνίου 2019

Χίλια δυο πράγματα της pop κουλτούρας έχουν πλέον δικά τους θεματικά πάρκα, γιατί τι καλύτερο από το να αρμέξεις την εμμονική προσήλωση που έχει το κοινό σου μαζί σου με όσους παραπάνω τρόπους γίνεται; Τα τελευταία χρόνια είδαμε theme parks του Game of Thrones, του Westworld και του Walking Dead, αλλά η Ιαπωνία σκάει με νοσταλγικό τίλτ για να φτιάξει το καλύτερο θεματικό πάρκο έβερ: ένα θεματικό πάρκο Studio Ghibli.

Συγκεκριμένα, το στούντιο animation που ίδρυσε ο τεράστιος Hayao Miyazaki πρόκειται να δημιουργήσει ένα θεματικό πάρκο κοντά στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στις αριστουργηματικές ταινίες που μας έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Κι αν χρειάζεστε μια υπενθύμιση για το ποιες είναι αυτές οι ταινίες, επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε: μιλάμε για τα έπη που λέγονται Grave of the Fireflies, Porco Rosso, Howl’s Moving Castle, Princess Mononoke και Spirited Away, μεταξύ πολλών άλλων.

Το θεματικό πάρκο πρόκειται να είναι έτοιμο το 2022, με επεκτάσεις προγραμματισμένες να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Στην πρώτη του φάση, θα έχει 5 διακριτούς χώρους αφιερωμένους σε 5 ταινίες, με τις πρώτες δύο να έχει μαθευτεί πως θα είναι το Howl’s Moving Castle και το Princess Mononoke. Ήδη έχουμε αρχίσει να κοιτάμε αεροπορικά για Ιαπωνία μπας και πετύχουμε τίποτα φτηνό τώρα που είναι νωρίς.

Κατά τ’ άλλα, μέσα στη χρονιά ο Miyazaki μας έκανε ξανά χαρούμενος, ανακοινώνοντας πως ετοιμάζει όχι μία αλλά δύο νέες animated ταινίες μαζί με τον γιο του, Goro Miyazaki.

Best of internet