Quantcast

Την καλύτερη τζαμπέ διαφήμιση έβερ πήραν τα Starbucks από το Game of Thrones, και δεν ήταν καν δική τους η κούπα

ΚΑΛΑ ΠΗΓΕ ΑΥΤΟ

THE NERDSTREAM

8 Μαΐου 2019

Συνεχίζεται αμείωτο το μπαράζ μεγάλων επιτυχιών για την 8η σεζόν του Game of Thrones. Η σειρά-ναυαρχίδα του HBO αυτο-τορπιλίστηκε φαντασμαγορικά στο τελευταίο επεισόδιο, με τον τίτλο The Last of the Starks, όταν μια χάρτινη κούπα Starbucks εθεάθη να αράζει χαλαρά πρώτο τραπέζι πίστα μπροστά στην Daenerys Targaryen την Θυελογέννητη στο εορτάζον Winterfell μετά την επεισοδιακή σκοτεινή μάχη εναντίον του Night King.

Προφανώς, το θαυματουργό αυτό αντικείμενο, το οποίο ξέφυγε από τα άγρυπνα μάτια του production και του post-production της σειράς που έκανε 2 χρόνια να φτιάξει 6 επεισόδια, έσβησε αθόρυβα χτες και αφαιρέθηκε πλέον από το επεισόδιο του Game of Thrones. Αυτό που δεν έφυγε, όμως, ήταν τα αμέτρητα φράγκα που έβγαλε σε τζάμπα διαφήμιση το Starbucks όταν έγινε υπερ-viral η γκάφα του HBO. Για την ακρίβεια, όπως δήλωσε στο CNBC ένας χλεχλές CEO εταιρίας μάρκετινγκ από το Χόλιγουντ, το όλο σκηνικό θα είχε διαφημιστικό κόστος κάπου 2,3 δις δολάρια.

Και το καλύτερο φυσικά είναι το εξής: τελικά η κούπα δεν ανήκε καν στα Starbucks. Ήταν απλά ένα χάρτινο ποτήρι του τμήματος τροφοδοσίας στα γυρίσματα της σειράς. Παρόλα αυτά, ελάχιστη σημασία έχει, αφού όλοι μας διψάγαμε για τζέρτζελο και μετατρέψαμε από το πουθενά το όλο σκηνικό σε ένα υπερ-γκράντε meme που από τη μία πλευρά είχε ομολογουμένως πολλή πλάκα κι από την άλλη έκανε μια εταιρία δισεκατομμυρίων ακόμα πιο πλούσια.

Πάντα τέτοια να ‘χουμε.

Best of internet