Quantcast

Έρευνα δείχνει ότι το 36% προτιμάει το streaming απ’ το σεξ, δεν ξέρουμε καν σε τι αναφέρονται

Όχι πια Netflix & Chill

THE NERDSTREAM

23 Απριλίου 2019

Θυμάστε παλιά (πολύ παλιά) που τα παιδάκια έλεγαν το ένα στο άλλο να πάνε σπίτι τους να ακούσουν μουσική επειδή πήραν τον νέο δίσκο Iron Maiden ή Πυξ Λαξ ή Britney Spears ή ότι διάολο άκουγαν οι νέοι τέλος πάντων, αλλά προφανώς αυτό που ήθελαν ήταν να μπαλαμουτιαστούν μέχρι τελικής πτώσεως; Ε, οι καιροί αλλάζουν φίλες και φίλοι. Τα ήθη αλλάζουν. Οι ψευτοδικαιολογίες για σεξ αλλάζουν. Και κάπως έτσι, στην εποχή του streaming, γεννήθηκε το Netflix and Chill.

Τόσο ήταν, λοιπόν, με το Netflix and Chill, αφού τελικά το streaming απέδειξε ότι είναι καλύτερο από το σεξ και μπορεί πλέον να τραβήξει μόνο του τον δικό του δρόμο. Πιο συγκεκριμένα, η Wall Street Journal αποφάσισε να κάνει μια έρευνα πάνω στη σχέση λιωσίματος στην οθόνη και σεξουαλικής ζωής, κι απ’ ό,τι φαίνεται τα αποτελέσματα που έβγαλε δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά (για εμάς δηλαδή).

Η εφημερίδα ρώτησε 1000 ανθρώπους αν το binge-watching έχει επηρεάσει την σεξουαλική τους δραστηριότητα κι 1 στους 4 απάντησε ότι έχει προτιμήσει το streaming έναντι του σεξ μέσα στους τελευταίους 6 μήνες. Για τις ηλικίες 18 έως 38, μάλιστα, το ποσοστό ανεβαίνει στο 36%. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, αγαπητέ φίλε κι αγαπητή φίλη που ήδη έχεις αρχίσει να νιώθεις άβολα διαβάζοντας αυτό το άρθρο.

Το δημοσίευμα της WSJ αναφέρει πως το πρόβλημα είναι σαφώς μεγαλύτερο από το Netflix, αφού η τεχνολογία εν γένει, συμπεριλαμβανομένων των κινητών, του Instagram, του YouTube και οποιουδήποτε άλλους πράγματος κάνουν οι άνθρωποι στο internet, έχει ξεκάθαρα αποσπάσει την προσοχή των Αμερικανών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ίδιο το Netflix δεν μοιάζει πρόθυμο να πάρει τα credits για την αγαμία: “Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος του σύγχρονου πολιτισμικού zeitgeist, αλλά το να πάρουμε τα εύσημα για την εδώ και δεκαετίες πτώση του σεξ είναι πέρα ακόμα κι από τις δικές μας προγραμματιστικές ικανότητες”.

Τέλος πάντων, εμάς έτσι κι αλλιώς δε μας αφορά, δεν καταλαβαίνουμε καν σε τι αναφέρεται η έρευνα. Προχωράμε.

Best of internet