Quantcast

Πριν γίνει σωτήρας της DC, ο Shazam ήταν μια αμήχανα παράξενη 70s τηλεοπτική σειρά για παιδιά

Για παιδιά που παίρνουν ναρκωτικά, μάλλον

THE NERDSTREAM

8 Απριλίου 2019

Μπορεί κατά καιρούς να έχουμε επιδοθεί σε (δικαιολογημένο) hating εναντίον του σημερινού κινηματογραφικού σύμπαντος της DC, φίλες και φίλες, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται τα πράματα αρχίζουν να μπαίνουν σε μια σειρά. Ακόμα κι αν οι πρωταγωνιστές κι οι σκηνοθέτες μπαινοβγαίνουν αβέρτα από τα πρότζεκτ της Warner, τουλάχιστον η απόφαση για αυτοτελείς ταινίες κι η εγκατάλειψη της ζορισμένης απόπειρας για μια κόπια του Marvel Cinematic Universe είναι σε καλό δρόμο.

Αυτό είχε φανεί ήδη από τα υπερ-πετυχημένα Wonder Woman και Aquaman που λειτούργησαν μια χαρά με ελάχιστες αναφορές στο υπόλοιπο DC Extended Universe, αλλά το ολόφρεσκο Shazam! που κυκλοφόρησε αυτή τη βδομάδα στις αίθουσες πήγε το πράμα και μερικά βήματα παρακάτω, επιλέγοντας ένα τελείως αυτοτελές ύφος και μια τελείως αυτοτελή αφήγηση. Και μέχρι στιγμής, ανταμείβεται πλουσιοπάροχα γι’ αυτό, βγάζοντας πάνω από 150 εκ. δολάρια στο πρώτο σαββατοκύριακό του στις αίθουσες.

Στο μεταξύ όμως, επειδή λατρεύουμε αυτά τα αλλόκοτα καταχωνιασμένα πράγματα από την κρύπτη της pop κουλτούρας, ενημερωθήκαμε από τα ίντερνετς ότι ο Shazam είχε ζήσει και μια ζωή ως τρύπια παιδική τηλεοπτική σειρά των 70s. Συγκεκριμένα, ο Shazam ή Captain Marvel ή Billy Batson, πέρα από comics και serial του ’40, έπαιζε επίσης στην αμερικάνικη τηλεόραση του ’70 κι έμοιαζε κάπως έτσι:

Και ναι, πέρα από τα τριπαρισμένα ψυχεδελικά ειδικά εφέ, πέρα από τον creepy Μέντορα του πιτσιρικά Billy, πέρα από την όλη ακαταμάχητη καλτίλα, απαντάει και στο ερώτημα που αποφεύγει επιμελώς να απαντήσει η νέα ταινία: δηλαδή τι σημαίνει SHAZAM; Είναι αρχικά, προφανώς, και σημαίνουν Solomon, Hercules, Atlas, Zeus, Achilles και Mercury.

Δεν περιγράφουμε άλλο.

Best of internet