Quantcast

Οι animators του Sausage Party κερδίζουν απλήρωτες υπερωρίες μετά από 3 χρόνια, κάνουν τον κλάδο τους περήφανο

Αυτά καλό είναι να γίνονται

THE NERDSTREAM

28 Μαρτίου 2019

Μετά από χρόνια δικαστικής διαμάχης, οι animators που δούλεψαν για να φτιαχτεί η ταινία Sausage Party του 2016 δικαιώθηκαν και θα πληρωθούν τις αμέτρητες απλήρωτες υπερωρίες που τους ανάγκασε να κάνουν το animation studio προκειμένου να είναι έτοιμη η ταινία στην ώρα της.

Συγκεκριμένα, η Nitrogen Studios (που ανήκει στην καναδική εταιρία ειδικών εφέ Cinesite), προσέλαβε τους animators τον Αύγουστο του 2016, διαλέγοντας άτομα που δεν ανήκαν σε κάποιο σωματείο του κλάδου τους, ακριβώς για να κάνει ματσακωνιές σαν αυτήν εδώ. Ε, το μπούμερανγκ άργησε αλλά τελικά γύρισε πίσω για να τους δαγκώσει στον κώλο (οκ κατέρρευσε η μεταφορά που διαλέξαμε), αφού η επιθεώρηση εργασίας της British Columbia τελικά εξέδωσε οριστική απόφαση υπέρ των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναδικού ειδησεογραφικού δικτύου CBC, η Nitrogen θα πρέπει να καταβάλει όλες τα χρωστούμενα των υπερωριών στους εργαζόμενους και να πληρώσει κι ένα πρόστιμο ύψους 500 δολαρίων. ΟΚ, προφανώς το πρόστιμο είναι αστείο, αλλά το σημαντικό είναι ότι αφενός οι άνθρωποι πήραν τα λεφτά τους (με τη συνδρομή φυσικά του κλαδικού σωματείου Local Unifor 2000 που τους στήριξε) κι αφετέρου αναδείχθηκε για άλλη μια φορά δημόσια ότι η βιομηχανία της διασκέδασης δεν έχει μόνο κατανάλωση, αλλά και παραγωγή.

Μ’ αυτήν την έννοια, όπως γράφαμε και με μια άλλη αφορμή τον προηγούμενο μήνα, πέρα απ’ το να λιώνουμε ταινίες και σειρές είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε με ποιους όρους εργάζονται οι άνθρωποι που απασχολούνται γύρω από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Κατά τ’ άλλα, καλοφάγωτα να ευχηθούμε στα παιδιά.

Best of internet