Quantcast

Βραζιλιάνικο κανάλι μεταγλωττίζει ύπουλα το Brooklyn Nine-Nine, η σειρά καταλήγει να υποστηρίζει τον φασίστα πρόεδρο της χώρας

Not cool bro

THE NERDSTREAM

13 Μαρτίου 2019

Σε περίπτωση που σας έχει διαφύγει, φίλες και φίλοι, πέρσι τον Οκτώβριο η Βραζιλία εξέλεξε έναν ακροδεξιό πρόεδρο που θα ζήλευαν οι υποστηρικτές του Τραμπ και του Πινοσέτ ταυτόχρονα. Φυσικά, αυτό είχε ήδη άμεσες συνέπειες στα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα του βραζιλιάνικου λαού, αλλά και στις τάξεις των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών που σφάζονται μεταξύ τους.

Σ’ αυτήν την υπέροχη ατμόσφαιρα, λοιπόν, έρχεται να κολλήσει το λατρεμένο μας Brooklyn Nine-Nine, η σειρά των Dan Goor and Michael Schur που παρά λίγο να χάσουμε από κοντά μας πέρσι με την ακύρωσή της από το Fox, πριν την αναλάβει το NBC. Σύμφωνα με το χτεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του The Wrap, το βραζιλιάνικο κανάλι TNT Brasil που μεταδίδει στην Βραζιλία τη σειρά μετέφρασε όπως γούσταρε κάποιες ατάκες του Charles Boyle (τον υποδύεται ο Joe Lo Truglio) κι έτσι ο χαρακτήρας έμοιαζε να υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπολσονάρο.

Συγκεκριμένα, το κανάλι έπαιξε το επεισόδιο 5.04 κι η πορτογαλική φωνή του Boyle στήριζε έμμεσα τον Μπολσονάρο:

Κι έπειτα οι βραζιλιάνοι φανς της σειράς ανέλαβαν να γνωστοποιήσουν περισσότερο το περιστατικό:

Κάτι το οποίο τράβηξε άμεσα το ενδιαφέρον ενός εκ των δημιουργών του Brooklyn Nine-Nine:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του The Wrap, η εταιρία που πραγματοποιεί τη μεταγλώττιση της σειράς έπειτα ανέλαβε τόσο την ευθύνη του «μεταφραστικού λάθους» όσο και της διόρθωσής του σε μετέπειτα τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Best of internet