Quantcast

Πρωταγωνιστής του Roma παίζει να χάσει την τελετή των Όσκαρ, γιατί οι τρόμπες στις ΗΠΑ δεν του δίνουν βίζα

Τρεις φορές του έχουν αρνηθεί την είσοδο μέχρι στιγμής

THE NERDSTREAM

24 Ιανουαρίου 2019

Δεν το έχουμε κρύψει καθόλου, φίλοι και φίλες: λατρέψαμε το Roma. Τον αγαπούσαμε που τον αγαπούσαμε τον Alfonso Cuaron, φέτος όμως απλά μας ξέκανε με την νέα ταινία του. Ναι, το Roma ήταν υπέροχο, κι ευτυχώς είχαμε την χαρά να το δούμε και στην μεγάλη οθόνη πέρα από το Netflix. Και φυσικά, τσίμπησε 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ φέτος, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο και δίκαιο.

Και καθώς πλησιάζουν οι μέρες σιγά σιγά για την τελετή του Φεβρουαρίου, ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίες έχει φάει χοντρή πίκρα μέχρι στιγμής, κινδυνεύοντας να χάσει την απονομή. Πρόκειται για τον Μεξικανό Jorge Antonio Guerrero, ο οποίος υποδύεται τον Fermin, δηλαδή τον μαλάκα γκόμενο της Cleo, της πρωταγωνίστριας του Roma. O Guerrero, λοιπόν, έχει ζητήσει τρεις φορές βίζα από τις ΗΠΑ για να παρευρεθεί σε φεστιβάλ και βραβεύσεις του Roma, αλλά έχει φάει και τις τρεις φορές πόρτα.

Όπως είπε κι ο ίδιος, μιας από τις φορές αυτές που έφαγε πόρτα ήταν γιατί οι αμερικάνικες αρχές στην πρεσβεία πίστευαν ότι πηγαίνει για εργάτης στις ΗΠΑ, οπότε του έριξαν άκυρο λόγω του κοινού και διαδεδομένου αντι-μεξικανικού και αντι-μεταναστευτικού αισθήματος στην αμερικάνικη πολιτική και κυβέρνηση, με τις γνωστές υστερίες που έβγαλαν τον Πορτοκαλί Πρόεδρο και το Μεγάλο Τείχος του στην εξουσία. Ντάξει, άμα ήταν επίδοξος πραξικοπηματίας από τη Βενεζουέλα θα είχε καλύτερη τύχη βέβαια.

Έχει κανένα μήνα να συνεχίσει να προσπαθεί ο άνθρωπος, κι ελπίζουμε να τα καταφέρει.

Best of internet