Quantcast

Έρχεται κυνηγητό σε όσους μοιράζονται κωδικούς Netflix, ετοιμαστείτε να γίνετε κώλος με τους φίλους σας

Αδερφός να σκοτώνει αδερφό;

THE NERDSTREAM

14 Ιανουαρίου 2019

Όχι ότι μας αρέσει να κάνουμε εικασίες, αλλά είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι η μισή Ελλάδα πλέον μοιράζεται κωδικούς Netflix με την άλλη μισή, και πολύ καλά κάνει φυσικά. Το κακό μ’ αυτό, βέβαια, είναι ότι ενδέχεται να αποτελέσει πρόβλημα στο επόμενο διάστημα, αφού κάτι μας λέει ότι οι ίδιες οι εταιρίες streaming δεν ψήνονται και πάρα πολύ μ’ αυτήν την κατάσταση, μιας και (εικασία κάνουμε πάλι) τους πονάει κάπως στην τσέπη.

Τα άσχημα νέα, λοιπόν, έρχονται από την έκθεση CES 2019 που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Las Vegas, όπου η βρετανική tech εταιρία Synamedia παρουσίασε ένα νέο A.I. software με τη δυνατότητα να εντοπίζει την κοινή χρήση κωδικών σε λογαριασμούς streaming υπηρεσιών. Η εταιρία μάλιστα έχει τσιμπήσει ήδη χρηματοδότηση για να αναπτύξει περαιτέρω το λογισμικό από την βρετανική media μεγα-επιχείρηση Sky.

Με λίγα λόγια, το Netflix και κάθε άλλη streaming πλατφόρμα θα έχει απ’ ό,τι φαίνεται πλέον τη δυνατότητα να μπλοκάρει λογαριασμούς που εντοπίζει να μοιράζονται κωδικούς, ωθώντας τους έτσι αναγκαστικά στο να αναβαθμίσουν το πρόγραμμά τους σε premium και να κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά με τις ευλογίες της επιχείρησης αυτήν τη φορά. Γενικά, κουράγιο. Θα τα καταφέρουμε.

Best of internet