Quantcast

Παίξτε αυτό το τρύπιο David Lynch adventure game που κάνει το νέο Black Mirror να μοιάζει με Tetris

Είναι τζαμπέ, είναι σουρεαλιστικό, είναι εφιαλτικό

THE NERDSTREAM

2 Ιανουαρίου 2019

Ναι, φίλες και φίλοι, μπορεί ο πλανήτης να χάζεψε καίγοντας σεβαστές ποσότητες εγκεφαλικών κυττάρων με το νέο event του Black Mirror, το Bandersnatch, αυτό το διαδραστικό Choose-Your-Own-Adventure πείραμα πάνω στην τηλεόραση και τα video games, αλλά ο O.G. του εγκεφαλικού καψίματος και της ιδιοφυούς ασυναρτησίας είναι ένας – και το όνομά του είναι David Lynch.

Καθώς ο μέγας μάγιστρος του κινηματογραφικού εσωτερισμού επέστρεψε πέρυσι στην τηλεόραση με το νέο Twin Peaks, έκτοτε έχει τηρήσει σιγή ιχθύος όσον αφορά τα επόμενα πρότζεκτ του. Κι ενώ μάλλον φαίνεται χλωμό να δούμε άμεσα κάτι τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό από τον Lynch, από την άλλη το πεδίο του gaming τον καλωσορίζει όλο και πιο θερμά.

Λίγους μήνες νωρίτερα είχαμε μάθε για ένα επερχόμενο Twin Peaks Virtual Reality game, και τώρα, μέσα στις γιορτές, μας έσκασε η είδηση ότι κυκλοφόρησε ένα unauthorized adventure game εμπνευσμένο από τον κόσμο του Lynch – από το Twin Peaks μέχρι το Lost Highway κι από το Mulholland Drive μέχρι το Inland Empire. Πρόκειται για το Ghost Dance, το οποίο δημιούργησε η Caveware Digital, εταιρία που ασχολείται με το να δημιουργεί “weird content”, σύμφωνα με την ίδια.

Όπως βλέπετε και μόνοι σας, το παιχνίδι είναι φτιαγμένο στο στυλ των αγαπημένων 90s first-person shooters και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ. Για την ιστορία, πίσω στο 1999 ο Lynch σκόπευε να δουλέψει πάνω σε ένα video game με τίτλο Woodcutters From Fiery Ships που δυστυχώς για όλους μας έφαγε άκυρο στην πορεία.

Best of internet