Quantcast

Τα Town Cinemas στη Γλυφάδα είναι το multiplex που χρειαζόμαστε και μας αξίζει

Αν θέλετε αίθουσα τεράστια στα νότια προάστια, εδώ είστε

THE NERDSTREAM

21 Δεκεμβρίου 2018

Γενικά, φίλοι και φίλες, αν είναι να σηκωθείς από την ζεστασιά του καναπέ, όπου έχεις λιώσει βλέποντας την τρίτη ταινία σερί ή την πέμπτη σεζόν καπάκια, ώστε να πας σινεμά τότε καλό είναι να αξίζει τον κόπο. Εμείς το προκρίνουμε πάντα, φυσικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι, ναι, πρέπει να αξίζει τον κόπο. Και για να αξίζει τον κόπο, λοιπόν, καλό είναι να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Πρώτον, να έχεις λεφτά: βασικό, δυσάρεστο, αλλά αληθινό. Δεύτερον, να είναι καλές οι ταινίες: χωρίς καλές ταινίες, δεν πας πουθενά. Τρίτον, να καταφέρνουν οι αίθουσες να σου προσφέρουν όσα περισσότερα γίνεται από πλευράς κινηματογραφικής εμπειρίας και διασκέδασης.

Από τις 11 Οκτωβρίου, λοιπόν, ξεκίνησαν να λειτουργούν στην Γλυφάδα τα μεγαλοπρεπή Town Cinemas, στο σημείο ακριβώς όπου βρισκόταν το πάλαι πότε εμβληματικό Cinepolis, ένα από τα πρώτα multiplex που άνοιξαν στην Ελλάδα. Όχι ότι είμαστε τίποτα τρομεροί μύστες των νοτίων προαστίων, αλλά αυτήν την βδομάδα είπαμε να κάνουμε μια επίσκεψη στα Town Cinemas της Tanweer, της εταιρίας κινηματογραφικής διανομής που ανέλαβε να ανακαινίσει και να ξαναλειτουργήσει το πολυσινεμά, ώστε να μπανίσουμε εκ του συστάδην το νέο υπερσύγχρονο multiplex των νου-που.

Φτάνοντας στην Γλυφάδα και μπαίνοντας στην οδό Ζησιμοπούλου, στο νούμερο 7 συγκεκριμένα όπου δεσπόζει το οικοδόμημα/ανοιχτό-mall των Town Cinemas (είναι μεγαλούτσικο), παρατηρήσαμε ευθύς εξαρχής πως δεν πρόκειται ακριβώς για ανακαίνιση, αλλά μάλλον για ξήλωμα και ξαναχτίσιμο από την αρχή. Το ευρύχωρο προαύλιο και το εξίσου ευρύχωρο φουαγιέ είναι ιδανικοί χώροι για πίρι πίρι πριν και μετά την προβολή (με όλους τους χώρους να είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ), αλλά η φαντασμαγορία ξεκινάει όταν μπαίνεις στην αίθουσα 1 των Town Cinemas. Δεν είναι μόνο το επιβλητικό μέγεθος της αίθουσες ή το κάπως φουτουριστικό ντιζάιν της. Είναι, επίσης, το 4K laser σύστημα προβολής και το σύστημα ήχου Dolby Surround 7.1 που καθιστούν την μεγάλη αίθουσα του πολυ-κινηματογράφου μιας από τις πιο σύγχρονες και εντυπωσιακές στην Ελλάδα.

Έπειτα, οι αίθουσες 2 και 3 είναι κάπως μικρότερες από την προαναφερθείσα, αλλά σταθερά με 4K προβολή και ένα πολύ ικανοποιητικό Dolby 5.1. Η αγαπημένη μας αίθουσα, όμως, ήταν με διαφορά η 4η. Όντως τελείως διαφορετική από τις υπόλοιπες σε χρώματα και ντιζάην (αντί για γαλάζιο επιλέγει το πορτοκαλί), πρόκειται για μια τρομερά καλαίσθητη 3D αίθουσα με LED φωτισμό και σχεδόν εγκληματικά βολικά καθίσματα με ασυνήθιστα μεγάλο χώρο για τα πόδια και προσαρμογή θέση για μια ελαφριά ξάπλα κατά την παρακολούθηση της ταινίας. Εκεί ήταν, λοιπόν, που αράξαμε ώστε να δούμε το νέο Aquaman και, παρότι γενικά είμαστε ελαφρώς δύσπιστοι με το 3D, τόσο η ποιότητα ήχου/εικόνας (βραχήκαμε λίγο) όσο και η άνεση της φάσης έκαναν τις 2μιση ώρες τις ταινίες να μας φανούν 20λεπτο με το ζόρι.

Κι επειδή κέντρο Γλυφάδας είναι αφού, ε, οι επιλογές σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια τριγύρω από το multiplex των Town Cinemas είναι πολλές, πάρα πολλές. Γιατί είτε μετά από ένα χολιγουντιανό μπλοκμπάστερ, είτε μετά από μια μεγάλη ντόπια παραγωγή, είτε μετά από ένα ανεξάρτητο φιλμ, θες λίγο να χαλαρώσεις ρε παιδί μου, να πεις δυο κουβέντες για την ταινία, να γνωρίσεις κανέναν άνθρωπο, να γυρίσεις μετά σπίτι σου και να πεις: «Καλά ήταν και σήμερα, αύριο πάλι».

Best of internet