Quantcast

Εφημερίδα πενθεί τον Spike Lee αντί για τον Stan Lee, ο σκηνοθέτης δηλώνει ζωντανός με τον πιο Spike Lee τρόπο

Όχι και τόσο excelsior

THE NERDSTREAM

14 Νοεμβρίου 2018

Ναι, ο θάνατος του τεράστιου Stan Lee προχθές, στα 95 χρόνια του, τάραξε πάρα πολύ κόσμο. Όχι γιατί δεν το περιμέναμε, ήταν πολύ μεγάλος ο άνθρωπος, αλλά γιατί η δουλειά του εδώ και τόσες δεκαετίες σήμαινε τόσα πολλά πράγματα για τόσους πολλούς ανθρώπους και επηρέασε τόσο έντονα τη λαϊκή κουλτούρα των τελευταίων 60-70 χρόνων που θα ήταν αδύνατον να συμβεί διαφορετικά.

Και καθώς πλήθος ανθρώπων από τον χώρο των κόμιξ και του σινεμά απέτισαν φόρο τιμής στον Stan Lee, υπήρξαν κι άλλοι που μπερδεύτηκαν λίγο γιατί, ΟΚ, δεν θέλει πολύ: λίγο να έχεις κοιμηθεί στραβά, λίγο να σε τρέχουν γάμησέτα στη δουλειά, λίγο να ταξιδέψει παραπέρα ο λογισμός σου, γίνεται εύκολα η μαλακία. Μια τέτοια μαλακία έγινε λοιπόν, αγαπητοί φίλοι και φίλες, στην κατά τ’ άλλα αξιόπιστη εφημερίδα Gisborne Herald της Νέας Ζηλανδίας, η οποία στο χτεσινό της πρωτοσέλιδο πένθησε τον λάθος Lee.

Ναι, είναι απ’ αυτές τις περιπτώσεις που γίνεσαι viral για τους λάθος λόγους, αφού η εφημερίδα μετέδωσε την είδηση ότι είχε πεθάνει ο Spike Lee, ο γνωστός και πολυαγαπημένος σκηνοθέτης του Malcolm X και του Do the Right Thing, ο οποίος επέστρεψε φέτος στη μεγάλη οθόνη με το BlacKkKlansman. Και βέβαια, επειδή Spike Lee αφού, ο δημιουργός ξεκαθάρισε τα πράγματα στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, μιλώντας στον λαό απλά, κατανοητά, σαφέστατα:

Για την ιστορία, να σημειώσουμε ότι είναι επίσης νεκροί οι Bruce, Brandon, Harper και Christopher Lee.

Best of internet