Quantcast

Οι X-Men έρχονται κι επίσημα στη μεγάλη αγκαλιά της Marvel-Disney, οπότε ξέρετε τι σημαίνει αυτό

Πέρα απ’ το ότι η Disney είναι πια ένα τρομακτικό μονοπώλιο δηλαδή

THE NERDSTREAM

21 Σεπτεμβρίου 2018

Θυμάστε πέρσι, στην εκπνοή του 2017, που η Fox επρόκειτο να αγοραστεί από τη Disney σε συμφωνία-μαμούθ (sic) ύψους 52 δις δολαρίων; Ναι, και να μην θυμάστε, σας το θυμίζουμε τώρα, γιατί πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη στη βιομηχανία της διασκέδασης – δηλαδή αυτήν την κτηνώδη βιομηχανία που ξεζουμίζει ό,τι αγαπάτε προκειμένου να αποκομίσει γιγάντια κέρδη, τα γνωστά μωρέ.

Το ντιλ δεν έχει κλείσει οριστικά βέβαια, αφού είναι μια πολύπλοκη νομική και επιχειρηματική διαδικασία, αλλά ήδη τα στρατόπεδα του Χόλιγουντ αναδιατάσσονται. Χτες, λοιπόν, ο Μπομπ Άιγκερ, ο CEO της Disney, μίλησε στο Hollywood Reporter και αναφέρθηκε στο πώς θα μοιάζει το τοπίο έπειτα από την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Φυσικά, αυτό που ενδιαφέρει μεγάλο κομμάτι του φιλοθεάμονος κοινού είναι το τι θα γίνει με τα superhero franchises των Fox και Disney, αφού η καθεμιά κατέχει τα δικαιώματα για διαφορετικούς χαρακτήρες της Marvel. Έτσι λοιπόν, καθώς X-Men και Fantastic Four ανήκουν στην Fox, γρήγορα άρχισαν οι φήμες για το πώς θα μοιάζει μια γιγάντια συνάντηση όλων σχεδόν των superheroes της Marvel στη μεγάλη οθόνη.

Ο Άιγκερ αναφέρθηκε συγκεκριμένα σ’ αυτό, και δήλωσε ότι ο Κέβιν Φάιγκι, ο πρόεδρος της Marvel Studios, θα είναι αυτός που θα επιβλέπει από ‘δω και πέρα και τα franchises των X-Men και Fantastic Four, το οποίο στην πράξη σημαίνει ότι, ναι, πιθανώς να μην αργήσει η ώρα που θα δούμε τον Deadpool στους Avengers. Δεδομένου ότι το Phase Three του MCU θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του ’19 με το Avengers 4, όλο αυτό μοιάζει μια βιώσιμη και επικερδής λύση για τη συνέχεια του υπερηρωικού σύμπαντος.

Best of internet