Quantcast

O Louis CK έδωσε την πρώτη του stand-up παράσταση μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Έσκασε μύτη απροειδοποίητα στο Comedy Cellar της Νέας Υόρκης

THE NERDSTREAM

28 Αυγούστου 2018

Έχουν περάσει 10 μήνες από τότε που ο Louis CK κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση από πέντε γυναίκες συναδέλφους του, κάτι το οποίο παραδέχτηκε κι ο ίδιος με δημόσια ανακοίνωσή του λίγες μέρες αργότερα. Φυσικά, ήταν μόνο μερικά από τα αμέτρητα περιστατικά παρενόχλησης που ήρθαν στο φως μέσα από τις ιστορίες των γυναικών στα πλαίσια της καμπάνιας του MeToo εκείνο το διάστημα, αποκαλύπτοντας μια σειρά από δομικά προβλήματα και ανισότητες στη βιομηχανία του θεάματος.

Έκτοτε, ο Louis CK εξαφανίστηκε από τη δημοσιότητα, με τηλεοπτικά δίκτυα και εταιρίες παραγωγής να διακόπτουν τη συνεργασία μαζί του. Την Κυριακή το βράδυ, λοιπόν, ο κωμικός έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά τις καταγγελίες, δίνοντας μια stand-up παράσταση στο ιστορικό Comedy Cellar στο Greenwich Village της Νέας Υόρκης.

Ο ιδιοκτήτης του κλαμπ, Noam Dworman, μίλησε στο TheWrap και είπε πως επρόκειτο για μια μη-ανακοινωμένη εμφάνιση. Ο Louis CK εμφανίστηκε στο μαγαζί κατά τις 11 το βράδυ και πραγματοποίησε ένα 15λεπτο stand-up σετ με “τυπικό Louis CK υλικό”. Σύμφωνα με τον Dworman, το κοινό (λίγο παραπάνω από 100 άτομα) υποδέχτηκε εξαιρετικά θερμά τον κωμικό, αφού υπήρξε το λεγόμενο standing ovation με παρατεταμένο χειροκρότημα και τα σχετικά.

Γενικά, η μνήμη είναι μυστήριο πράγμα κι απ’ ό,τι φαίνεται οι παρευρισκόμενοι είτε δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τη συμπεριφορά του Louis είτε αποφάσισαν να τον συγχωρήσουν αυτοστιγμεί. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει και το γεγονός ότι ο κωμικός δεν αναφέρθηκε ούτε ελάχιστα στο πρόσφατο παρελθόν και στις καταγγελίες των γυναικών, αλλά αντίθετα έκανε το σετ του με κουλ αστειάκια “για τον ρατσισμό, τα τιπς των σερβιτόρων και τις παρελάσεις” σαν να μην τρέχει τίποτα.

Καλή φάση.

Best of internet