Quantcast

Χωρίς δεύτερη σεζόν το «Who Is America?», γιατί τελικά υπάρχουν ( ; ) και κάποια όρια

Ο Σάσα Μπάρον Κοέν αποχαιρέτισε το κοινό της εκπομπής στο Twitter

THE NERDSTREAM

28 Αυγούστου 2018

Στα μέσα του φετινού Ιουλίου που ξεκίνησε το Who Is America?, η νέα τηλεοπτική εκπομπή του κωμικού Σάσα Μπάρον Κοέν, η βασική αντίδραση που ήμασταν ικανοί να εκφράσουμε ήταν το ότι δεν το πιστεύαμε. Ναι, η αλήθεια είναι πως αυτά που συνέβαιναν ήταν απίστευτα. Από τα γκάνια στα νηπιαγωγεία μέχρι τα αυτόγραφα του Ντικ Τσέινι σε εργαλεία βασανισμού, ο Κοέν κατάφερε να στήσει μια μοχθηρή, σκοτεινή, νιχιλιστική και συχνά αμοραλιστική τηλεοπτική πολιτική σάτιρα, όμοια της οποίας ανάθεμα κι αν είχαμε δει ποτέ μέχρι τώρα.

Προχτές το βράδυ, λοιπόν, το Who Is America? ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο του στο τηλεοπτικό δίκτυο Showtime. Αφήνοντας ακόμα όλους εμάς να αναρωτιόμαστε πώς σκατά το έκαναν όλο αυτό και τι είδους πρακτικές πολιτικές συνέπειες μπορεί να έχει. Βέβαια, λίγο πριν την κυριακάτικη προβολή του 7ου και τελευταίου επεισοδίου, ο Κοέν στράφηκε στο Twitter και ανακοίνωσε πως η εκπομπή δεν θα έχει συνέχεια:

Το πρωί της δευτέρας, δε, το TV Guide επικοινώνησε με το Showtime και επιβεβαίωσε κι από επίσημη πηγή πως πράγματι δεν θα υπάρξει δεύτερος κύκλος για το Who Is America. Τι να πούμε, θεωρητικά αυτή η απόφαση μοιάζει ταυτόχρονα αναμενόμενη και παράξενη, αφού ναι μεν η σειρά δίχασε τους πάντες και προκάλεσε την κατακραυγή μεγάλου μέρους των εξαπατημένων (και μ’ όλες τις νομικές συνέπειες που έχει αυτό), αλλά από την άλλη η απήχηση, ο ντόρος και η στήριξη εκ μέρους του δικτύου έμοιαζαν να εξασφαλίζουν την συνέχισή της.

Best of internet