Quantcast

To Netflix ετοιμάζεται να βάλει διαφημίσεις, αλλά θα είναι σαν να μην έχει διαφημίσεις

Είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, αλλά το ίντερνετς ήδη έχει ξενερώσει

THE NERDSTREAM

20 Αυγούστου 2018

Ω ναι, ο απόλυτος τρόμος κάθε binge-watcher λιωσιματία είναι πιθανόν κοντά στο να γίνει πραγματικότητα: οι διαφημίσεις που δεν μπορείς να κάνεις skip καθώς βλέπεις τέσσερις συνεχόμενες σεζόν Brooklyn Nine-Nine ή 8 συνεχόμενα true crime ντοκιμαντέρ. Όπως μοιράστηκαν αρχικά μεταξύ τους πανικοβλημένοι χρήστες του Reddit, το Netflix άρχισε να βάζει κάποιες διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του streaming.

Ας τα πιάσουμε με τη σειρά. Μετά τα πρώτα παράπονα συνδρομητών, το Netflix εξέδωσε ανακοίνωσε που ξεκαθάριζε τα εξής. Η streaming υπηρεσία πειραματίζεται αυτή τη στιγμή με τρόπους για να διαφημίζει τις original σειρές του την ώρα που οι συνδρομητές βλέπουν άλλα πράγματα. Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του Netflix στο Ars Technica, “δοκιμάζουμε αν οι προτάσεις μεταξύ επεισοδίων βοηθάνε τα μέλη της πλατφόρμας να ανακαλύψουν καινούρια πράγματα”, σημειώνοντας ότι έχει μεταξύ άλλων στόχο να μειώσει τον χρόνο που σπαταλιέται στο browsing.

Μέχρι στιγμής όλο αυτό είναι σε πειραματική φάση, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται όλο και περισσότεροι συνδρομητές θα αρχίσουν να βλέπουν τέτοιες διαφημίσεις όσο παρακολουθούν κάποια σειρά, ενώ ακόμα δεν είναι γνωστό σε πόσους χρήστες και με ποια κριτήρια εμφανίζονται μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το Netflix, οι διαφημίσεις (τις οποίες, βέβαια, αποφεύγει να αποκαλέσει διαφημίσεις) μπορούν να φάνε skip μετά από μερικά δευτερόλεπτα (όπως στο YouTube), αν και διάφοροι χρήστες λένε ότι δεν είχαν αυτήν την επιλογή.

Το ερώτημα, φυσικά, είναι πώς θα προχωρήσει αυτό το σχέδιο, μιας και η μέχρι στιγμής ανταπόκρισης κάθε άλλο παρά θετική είναι. Κι η αλήθεια είναι πως, ναι, κάτι τέτοιο θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα των streaming υπηρεσιών. Παράλληλα, σε άλλα νέα, το Netflix αποφάσισε επίσης να διαγράψει όλες τις κριτικές και βαθμολογίες χρηστών από την ιστοσελίδα της.

Best of internet