Quantcast

Τόσοι πολλοί χέστηκαν πάνω τους μ’ αυτήν τη διαφήμιση του «The Nun», που κατέβηκε απ’ το YouTube

Υπάρχουν φτηνά τρικ, κι υπάρχει κι αυτό

THE NERDSTREAM

16 Αυγούστου 2018

Εντάξει παιδιά, ας είμαστε ειλικρινείς: τα jump-scares είναι ο πιο φτηνός (πλην συχνά αποτελεσματικός) τρόπος να χεστείς πάνω σου σε μια ταινία τρόμου, ειδικά αν είσαι μέσα σε μεγάλη, σκοτεινή κινηματογραφική αίθουσα με τον ήχο στο τέρμα. Μετά, βέβαια, νιώθεις σα να σε κλέψανε λίγο – γιατί το να στήσεις ένα jump-scare είναι από τα πιο εύκολα και τεμπέλικα πράγματα στον κόσμο του σινεμά.

Από την άλλη, αν κρίνουμε από το πόσο έχει σπάσει ταμεία το κινηματογραφικό σύμπαν του The Conjuring τα τελευταία 5 χρόνια, τότε μάλλον ο λαός βγάζει γούστα με ταινίες τρόμου στημένες γύρω από jump-scares, οπότε ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε. Ε, κι η νέα ταινία της σειράς, με τίτλο The Nun, μάλλον το τερμάτισε αυτήν τη φορά, πριν καν φτάσει στις αίθουσες.

Πιάνοντας το νήμα από τις υπέροχες κι αξέχαστες (και καθόλου ενοχλητικές) ιντερνετικές φάρσες όπου σου έδειχναν μια εικόνα και ξαφνικά πεταγόταν μια μαλακία να σε τρομάξει, το The Nun (δηλαδή η Warner) ανέβασε στο YouTube μια διαφήμιση που περιείχε τα εξής. Μια μαύρη οθόνη, ένα εικονίδιο ήχου, μια μπάρα έντασης να μειώνεται μόνη της, εσένα να αυξάνεις τον ήχο, την καλόγρια της ταινίας να πετάγεται ουρλιάζοντας.

Μετά από ουκ ολίγα παράπονα, το YouTube αποφάσισε τελικά να αποσύρει τη διαφήμιση, αλλά ευτυχώς διασώθηκε από τους σκαπανείς της ιντερνετικής χωματερής και πλέον υπάρχει εδώ:

Best of internet