Quantcast

Στα «Σαγόνια του Καρχαρία» βρίσκεται η απάντηση για έναν φόνο του 1974, σύμφωνα με τον γιο του Στίβεν Κινγκ

Ο Τζο Χιλ υποστηρίζει ότι οι απαντήσεις για την ανεξιχνίαστη δολοφονία της Κυρίας των Αμμόλοφων βρίσκονται στην ταινία του Σπίλμπεργκ

THE NERDSTREAM

14 Αυγούστου 2018

Αν αγαπάμε κάτι πραγματικά, φίλοι και φίλες, αυτό είναι οι εξωπραγματικές θεωρίες που αποτελούν εξίσου σημάδι μικρής παράνοιας και θείας φώτισης. Σ’ αυτό το κλίμα, λοιπόν, ο γιος του Στίβεν Κινγκ και επίσης συγγραφέας, Τζο Χιλ, υποστηρίζει πως μέσα στα Σαγόνια του Καρχαρία του Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκονται οι απαντήσεις για την εξιχνίαση ενός φόνου από το 1974.

Ας τα πιάσουμε με τη σειρά. Πριν από τρία χρόνια, το 2015, ο Χιλ πήγε στο σινεμά με την οικογένειά του και είδε ξανά τα Σαγόνια του Καρχαρία. Λίγο καιρό πριν, ο συγγραφέας είχε διαβάσει το βιβThe Skλίο eleton Crew: How Amateur Sleuths Are Solving America’s Coldest Cases σχετικά με τις ερασιτεχνικές έρευνες για ανεξιχνίαστους φόνους στην αμερικάνικη ιστορία.

Τότε, το μυαλό του πήγε στην υπόθεση της Κυρίας των Αμμόλοφων, δηλαδή της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στους αμμόλοφους του Provincetown στη Μασαχουσέτη το καλοκαίρι του 1974, αρκετά κοντά στο σημείο όπου γυριζόταν η ταινία. Η γυναίκα δεν ταυτοποιήθηκε ποτέ, κι έτσι παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα η ταυτότητα τόσο αυτής όσο και του δολοφόνου της, με τις έρευνες της αστυνομίας να παραμένουν άκαρπες για πολλά χρόνια.

Βλέποντας την ταινία, ο Χιλ παρατήρησε ότι σε μια σκηνή με κομπάρσους εμφανίζεται μια γυναίκα που ταιριάζει με την περιγραφή της Lady of the Dunes, όπως την είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι αρχές. Έπειτα, ο Χιλ εξέθεσε και ανέλυσε την θεωρία του στον προσωπικό Tumblr λογαριασμό του, προκαλώντας μάλιστα το ενδιαφέρον ενός αστυνομικού ντετέκτιβ – με τους περισσότερους βέβαια να απορρίπτουν την θεωρία του ως υπερβολική.

Την περασμένη βδομάδα, το ενδιαφέρον για τη θεωρία του Χιλ αναζωπυρώθηκε λόγω της αναφοράς σε ένα νέο podcast με θέμα την ταινία, και με τίτλο Inside Jaws, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν ξανά συζητήσεις γύρω από την δολοφονία και ο Χιλ να δώσει μια σειρά από συνεντεύξεις για το θέμα.

Μιλώντας αυτές τις μέρες στην Washington Post, ο Χιλ ανέφερε ότι η πλειοψηφία των κομπάρσων στην ταινία προέρχονταν από την περιοχή, άρα είναι πολύ πιθανό να είναι αυτό το κλειδί για την ταυτοποίηση της γυναίκας. Μ’ αυτή την έννοια, ενώ αναγνωρίζει πως η θεωρία του ενδέχεται να είναι υπερβολική, αλλά οτιδήποτε μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά τις μνήμες των ανθρώπων ίσως αποδειχτεί χρήσιμο για την εξιχνίαση του φόνου.

Best of internet