Quantcast

Η fanmade ταινία Uncharted με τον Νέιθαν Φίλιον είναι καλύτερη απ’ όλες τις videogame ταινίες μαζί

Έτσι κι αλλιώς υπάρχει η θεωρία που λέει ότι Νέιθαν Φίλιον και Νέιθαν Ντρέικ είναι το ίδιο πρόσωπο

THE NERDSTREAM

17 Ιουλίου 2018

Είναι ταλαιπωρημένη η σχέση μεταξύ video games και κινηματογράφου; Ναι, για την ακρίβεια, είναι πολύ ταλαιπωρημένη. Ανάθεμα κι αν μπορούμε να σκεφτούμε μία ταινία βασισμένη σε video game που να είναι πραγματικά καλή. Πραγματικά καλή όμως ε, όχι καλή-για-video-game-ταινία. Η αλήθεια είναι πως σχεδόν πάντα αποτυγχάνουν τόσο σεναριακά όσο και αισθητικά, καταλήγοντας συνήθως απλά generic ταινίες δράσης απ’ αυτές που κάνουν για background όταν κάνεις άλλες δουλειές.

Ε, κάτι τέτοιο περιμέναμε και για το Uncharted, το υπεραγαπημένο video game που αρχικά επρόκειτο να γίνει χολιγουντιανή ταινία με πρωταγωνιστή τον Μαρκ Γουόλμπεργκ. Καθώς λοιπόν αυτή η εκδοχή είναι στα σκαριά εδώ και καμιά 8ετία (όχι με πολύ καλές προοπτικές), στο μεταξύ ο μαγικός κόσμος του ίντερνετ είχε ένα και μοναδικό αίτημα σχετικά με την κινηματογραφική μεταφορά του Uncharted: να υποδυθεί ο Νέιθαν Φίλιον τον Νέιθαν Ντρέικ.

Ο πολυαγαπημένος ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε στο αείμνηστο Firefly του Τζος Γουίντον κατά τις αρχές των 00s, ψήθηκε γενικά με την φάση και αποφάσισε να βάλει μπροστά μια ανεξάρτητη παραγωγή, άσχετη με την επίσημη ταινία, ώστε να δείξει στο Χόλιγουντ πώς γίνεται πραγματικά. Έτσι, με σκηνοθέτη τον Αλαν Ουνγκαρ και σεναριογράφο τον Τζέσι Γουίλερ, ο Φίλιον πρωταγωνιστεί στο μικρού μήκους Uncharted, το οποίο κυκλοφόρησε χτες στο YouTube κατακτώντας τις καρδιές του κοινού.

Απολαύστε ολόκληρο το 15λεπτο ταινιάκι εδώ:

Best of internet