Quantcast

Ο αποχαιρετισμός του δημιουργού του The Wire στον Άντονι Μπουρντέν είναι γεμάτος αγάπη και αλήθειες

Ο Ντέιβιντ Σάιμον υπογράφει έναν φόρο τιμής στον εκλιπόντα σεφ της καρδιάς μας

THE NERDSTREAM

13 Ιουνίου 2018

Ναι, ο θάνατος του Άντονι Μπουρντέν πόνεσε. Ο κόσμος της μαγειρικής, της δημοσιογραφίας και όλων των ενδιάμεσων στάσεων έγινε πολύ πιο φτωχός μετά τα νέα της αυτοκτονίας του 61χρονου στην Γαλλία την προηγούμενη βδομάδα. Φυσικά, οι αποχαιρετισμοί και οι φόροι τιμής ήταν πολλοί, μιας και μιλάμε για έναν άνθρωπο αγαπητό και δημοφιλή όσο λίγοι στο περιβάλλον των celebrities της σύγχρονης μαγειρικής, ξεχωρίζοντας για την ευθύτητα, την ειλικρίνεια και την ευαισθησία του.

Πέρα από το συγκινητικό αντίο του Iggy Pop στον Μπουρντέν που μας έδωσε την αφορμή να θυμηθούμε μια από τις καλύτερες στιγμές του στην οθόνη, χτες ήταν η σειρά ενός από τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους στον κόσμο να αποχαιρετίσει τον μάγειρα της καρδιάς μας με έναν εξαιρετικό τρόπο. Αναφερόμαστε στον David Simon, τον άνθρωπο που σύμφωνα με τα πάντα αξιόπιστα λεγόμενά μας έκανε την τηλεόραση έναν καλύτερο κόσμο, τον δημιουργό του The Wire, του Treme, του The Deuce και πλείστων άλλων τηλεοπτικών εξαιρετικών δημιουργιών.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα ο Simon έγραψε ένα εκτενές κείμενο στην προσωπική ιστοσελίδα του όπου αποχαιρετά τον Μπουρντέν και μιλάει ταυτόχρονα για την σχέση του μαζί του, την συνεργασία τους, την ιδιαίτερη θέση του στο τηλεοπτικό πεδίο. Όπως αναφέρει ο ίδιος, θυμάται να βλέπει ένα επεισόδιο του No Reservations καθώς δούλευε πάνω στο Treme και να αποφασίζει πως πρέπει να γίνει φίλος μ’ αυτόν τον άνθρωπο στην οθόνη.

Και κάπως έτσι, στο άκυρο, ο Simon βρήκε το τηλέφωνό του και τον κάλεσε με πρόσχημα την πρόταση συνεργασίας στο Treme, μιας και ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς δούλευε ως σεφ στη Νέα Ορλεάνη. Βέβαια, ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν είχε σκεφτεί πως θα μπορούσε ακριβώς να βοηθήσει ο Μπουρντέν. Απλά ήθελε ένα bromance μαζί του. Στη συνέχεια όμως ο σεφ όχι μόνο βοήθησε όντως στο Treme αλλά δούλεψε σταθερά ως σεναριογράφος και σύμβουλος στην σειρά για 4 ολόκληρες σεζόν.

Σύμφωνα με τα λόγια του Simon, ο Άντονι Μπουρντέν εκπροσωπούσε τα καλύτερα στοιχεία της Αμερικής και παραμένει για εκείνον υπόδειγμα του τρόπου που θα ήθελε να βλέπουν έναν Αμερικάνο οι υπόλοιποι άνθρωποι του πλανήτη. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ και συγκινηθείτε με την ησυχία σας. Αντίο και πάλι, Τόνι.

Best of internet