Quantcast

Ξενερωμένος με τον ρόλο του ως Severus Snape ήταν ο αείμνηστος Άλαν Ρίκμαν

Έτσι τουλάχιστον αποδεικνύει η αλληλογραφία του αγαπημένου ηθοποιού

THE NERDSTREAM

29 Μαΐου 2018

Ναι, αγαπήσαμε για πρώτη φορά τον Άλαν Ρίκμαν ως την ενσάρκωση του απόλυτου blockbuster κινηματογραφικού κακού στο Die Hard αλλά η αλήθεια είναι ότι, μέσα στην καριέρα τριών δεκαετιών του αγαπημένου ηθοποιού που μας άφησε τον Ιανουάριο του 2016, η πλειοψηφία του κοινού τον έχει ταυτίσει αμετάκλητα με τον ρόλο του ως Severus Snape στις ταινίες Χάρι Πότερ. Κι όχι εντελώς άδικα, βέβαια, αφού ο Ρίκμαν εμφανίστηκε ως Snape σε όλες τις ταινίες Χάρι Πότερ από το 2001 μέχρι το 2011.

Από την άλλη, απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήταν και τόσο ενθουσιασμένος με τον χαρακτήρα του. Τουλάχιστον έτσι μάθαμε το σαββατοκύριακό που πέρασε όταν η αλληλογραφία του Ρίκμαν βγήκε στο σφυρί προς πώληση κατά την Έκθεση Σπάνιων Βιβλίων του Συνδέσμου Παλαιοβιβλιοπωλών του Λονδίνου. Όπως μας λέει το πλήρες ρεπορτάζ του Independent, o Ρίκμαν είχε ξενερώσει τα μάλα με τον χαρακτήρα του Snape. Συγκεκριμένα, ένα γράμμα από τον παραγωγό Ντέιβιντ Χέιμαν που ευχαριστούσε τον Ρίκμαν έγραφε τα εξής: “Ξέρω πως κατά καιρούς είσαι απογοητευμένος, αλλά σε παρακαλώ θέλω να ξέρεις ότι είσαι αναπόσπαστο κομμάτι των ταινιών.”

Παράλληλα, ο ίδιος ο Ρίκμαν σε άλλο σημείωμα αναφέρεται στις επιλογές του σκηνοθέτη της Χάρι Πότερ ταινίας The Half-Blood Prince, τον David Yates δηλαδή, δηλώνοντας απογοητευμένος με το πώς χειρίζεται την ιστορία του Snape. Κατά τ’ άλλα, η δημοπρασία της αλληλογραφία του Ρίκμαν περιελάμβανε ανταποκρίσεις, γράμματα θαυμαστών, αποσπάσματα από συνεντεύξεις και κείμενα από τα ημερολόγια του. Κι όπως είναι απόλυτα λογικό, ο νέος ιδιοκτήτης θα χρειαστεί να πληρώσει περίπου 950.000 λίρες.

Best of internet