Quantcast

Όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι ο Τζιμ Κάρεϊ επικοινωνεί πλέον με μια ανώτερη οντότητα

Αυτή είναι η κατάσταση των πραγμάτων

Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο κόσμος είναι διαφορετικός. Κάποια πράγματα που θεωρούσαμε σίγουρα έχουν εξαϋλωθεί σαν καπνός στον άνεμο – και κάποια άλλα που τα θεωρούσαμε αδύνατα έχουν γίνει η πιο τραυματικά πεζή πραγματικότητα. Ούτως ή άλλως, όμως, η pop κουλτούρα των stars και των celebrities ήταν πάντα ένα αποκούμπι για την διαφυγή από την πραγματικότητα. Αυτό το αθώο escapism είχε μια βασική προϋπόθεση βέβαια: για να λειτουργήσει έτσι, έπρεπε να είναι πιο απλό από την πραγματικότητα – λιγότερο πολύπλοκο, λιγότερο αντιφατικό, λιγότερο συγκρουσιακό. Φυσικά, όπως είναι γνωστό, κάτι τέτοιο δεν ισχύει κι ούτε ίσχυε ποτέ. Ο Τζιμ Κάρεϊ δεν είναι πια αυτός που (νομίζαμε ότι) ξέραμε. Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι πια ένας άλλος.

ΟΚ, είναι φυσικά εύκολο να ξεπετάξουμε το ζήτημα και να πούμε ότι ο άνθρωπος τρελάθηκε. Αυτό, όμως, δεν θα το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί δεν θα γίνουμε εμείς αυτοί που θα στιγματίσουν την ψυχική ασθένεια. Δεύτερον, γιατί όπως είχε γράψει κι ο μέγας ποιητής Σαίξπηρ: κι αν είναι τρέλα, έχει την μέθοδό της. Ο Τζιμ Κάρεϊ ήταν ο πιο διάσημος και περιζήτητος κωμικός του 90s κινηματογράφου. Είτε σας άρεσε είτε όχι, καθόρισε την pop κινηματογραφική κωμωδία των 90s όσο λίγοι με τους ρόλους του στα Ace Venture, Dumb and Dumber και The Mask. Λίγο αργότερα μπήκε βαθιά στο πετσί τον ρόλων του για τα The Truman Show και Man on the Moon. Και με την αλλαγή της χιλιετίας αφενός μας συγκίνησε στο Eternal Sunshine of the Spotless Mind κι αφετέρου εδραιώθηκε ακόμα περισσότερο ως blockbuster κωμικός με τα Grinch και Bruce Almighty.

 

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η σχέση του κοινού με τον Κάρεϊ χωρίζεται σε δύο κατηγορίες χοντρικά. Πρώτον, σ’ αυτούς που αναρωτιούνται πού έχει χαθεί αυτή η ψυχή και, δεύτερον, σ’ αυτούς που γνωρίζουν πού έχει χαθεί αυτή η ψυχή και παρακολουθούν ειρωνικά την χαοτική πορεία της στο ιντερνετικό σύμπαν. Από μια μεριά, θα θέλαμε να μην ανήκουμε στην δεύτερη κατηγορία. Είναι γνωστό ότι ο Κάρεϊ έπασχε για χρόνια από κατάθλιψη και η πρόσφατη φάση του έχει υπερθεματίσει και με το παραπάνω στην ψυχική του αστάθεια. Από την άλλη, βέβαια, όλο αυτό που συμβαίνει είναι και το ίδιο ένα pop προϊόν προς κατανάλωση – όπως έχει συμβεί άπειρες φορές με τα προσωπικά ζόρια των celebrities που συνεχίζουν να θέλουν το φως της δημοσιότητας πάνω τους.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Τζιμ Κάρεϊ έχει μετατραπεί σε ένα σκοτεινό icon που μοιάζει να αποτελείται από στοιχεία υπαρξιακών κρίσεων, φιλοσοφικών ασυναρτησιών, νιχιλιστικών memes και παρανοϊκής συνωμοσιολογίας – αλλά κι ενός ιδιαίτερου τύπου προσωπικής νιρβάνας. Γι’ αυτό κι εμείς μαζέψαμε τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που έχουν συμβεί τελευταία μέσα στο μυαλό του Τζιμ Κάρεϊ και είχαμε την χαρά ή την ατυχία να τα παρακολουθήσουμε να αλληλεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο.

Πρώτα απ’ όλα, η φάση του είναι αυτή

Ας την απολαύσουμε στην μεγαλοπρέπειά της.

Πιστόλιασε το Facebook (στο Twitter)

Επιβεβαίωσε τις φήμες πως τίποτα δεν έχει νόημα

“Δεν υπάρχω εγώ. Υπάρχουν απλά πράγματα που συμβαίνουν. Δεν είναι ο δικός μας κόσμος. Αυτό είναι το κλειδί. Δεν έχουμε καμία σημασία. Να τα καλά νέα.”

Αυτή είναι η σαφέστατη ερμηνεία του για την απουσία νοήματος στο σύμπαν και, ΟΚ, δεν ήταν ανάγκη να τραβηχτεί μέχρι το New York Fashion Week για να μας το επισημάνει. Το είχαμε υποψιαστεί και μόνοι μας. Όπως και να ‘χει, εδώ είναι που αρχίζει να γίνεται εμφανές πώς κάτι συμβαίνει με τον Τζιμ Κάρεϊ.

Αν και κάποιες αχτίδες φωτός πάντα καταφέρνουν να διαπεράσουν το πηχτό σκοτάδι της ύπαρξης

Και φυσικά θα ήταν αμαρτία αν έλειπαν οι Illuminati απ’ την εξίσωση

Αφήστε που όλα αυτά θα έμεναν λειψά αν δεν συνοδεύονταν κι απ’ την μεγάλη αγκαλιά του Χριστούλη

Μιας και έχει ήδη δηλώσει ότι θα ήθελε να υποδυθεί τον Κύριο.

Ξέρει να επικοινωνεί με τηλεπάθεια

Όπως μάθαμε από το ντοκιμαντέρ Jim & Andy: The Great Beyond σχετικά με το πώς γυρίστηκε το Man on the Moon, όπου ο Κάρεϊ δηλώνει πως κατάφερε να επικοινωνήσει επιτυχώς με τηλεπάθεια με τον Andy Kaufman.

Το έχει ρίξει στην επαναστατική ζωγραφική

Ας απολαύσουμε μερικούς ακόμα πίνακες, αξίζει τον κόπο.

ΟΚ, φτάνει.

 

Best of internet