Quantcast

Ο εντερπρενέρ-καρτούν Μάρτιν Σκρέλι αναγκάζεται να αφήσει απ’ τα κωλόχερά του τον δίσκο των Wu-Tang

Όχι οικειοθελώς, το δικαστήριο τον ανάγκασε

THE NERDSTREAM

6 Μαρτίου 2018

Είναι ο πιο μισητός άνθρωπος στο παγκόσμιο internet; Πολύ πιθανό, πολύ πιθανό. Τι να πρωτοθυμηθούμε από αυτόν τον συνδυασμό γλίτσας εντερπρενέρ και villain από παρωδία James Bond που ονομάζεται Μάρτιν Σκρέλι; Το ότι αύξησε 5000% την τιμή του φαρμάκου για το AIDS; Την σύλληψή του για χρηματιστηριακή απάτη; Τις απερίγραπτες κατά καιρούς δηλώσεις του που αποτελούν μνημείο σκατανθρωπίας; Το ότι αγόρασε το μοναδικό αντίτυπο του ούλτρα-σπέσιαλ δίσκου των Wu-Tang Clan;

Ας επικεντρώσουμε σ’ αυτό το τελευταίο για σήμερα. Αν θυμάστε, το 2015 οι Wu-Tang είχαν βγάλει έναν δίσκο που τυπώθηκε σε ένα και μοναδικό αντίτυπο, το Once Upon A Time In Shaolin (καλά καΐδια κι αυτοί). Για κακή τύχη αυτού του μοναδικού αντιτύπου, έπεσε στα χέρια του Δρακουμέλ της φαρμακοβιομηχανίας, ο οποίος το αγόρασε για μόλις 2 εκ. δολάρια. Φυσικά, το κράξιμο ήταν επικό, τόσο από τους ίδιους του Wu όσο και από το μέγα εξαγριωμένο πλήθος των fans τους.

Η ώρα της δικαίωσης για τους Wu (και όχι μόνο) ήρθε τελικά χτες, όταν μάθαμε ότι ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ετοιμάζεται να καταδικάσει τον Σκρέλι για απάτη και αποφάσισε να τον αναγκάσει να αποχωριστεί περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 7,36 εκ. δολαρίων, ανάμεσα στα οποία είναι και το Once Upon A Time In Shaolin (μαζί με έναν πίνακα του Πικάσο, παρεμπιπτόντως).

Συνολικά, η ποινή του αναμένεται να φτάσει τα 10 χρόνια κάθειρξης. Εμείς από την μεριά μας έχουμε να του ευχηθούμε σε καλή μεριά και να του υπενθυμίσουμε ότι WU IS FOR THE CHILDREN.

Best of internet