Quantcast

Όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι ο Elon Musk θα γίνει ο πρώτος αληθινός supervillain της ανθρωπότητας

Φλογοβόλα, πύραυλοι και ιπτάμενα κάμπριο στο Silicon Valley

Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

7 Φεβρουαρίου 2018

Με τι ασχολήθηκε τις τελευταίες μέρες ο μεγιστάνας εντερπρενέρ του Silicon Valley, Elon Musk; Τίποτα ιδιαίτερο μωρέ, ξεπούλησε κάτι φλογοβόλα βγάζοντας 10 εκ. σε μια βδομάδα και έστειλε στο διάστημα έναν πύραυλο με κάμπριο που παίζει David Bowie από τα ηχεία. Τα γνωστά δηλαδή.

Ως βασικό poster boy του σύγχρονου geek καπιταλισμού, ο 46χρονος συν-ιδρυτής του PayPal και αφεντικό των SpaceX και Tesla, έχει καταλάβει πολύ καλά πώς λειτουργεί η σύγχρονη σφαίρα της δημοσιότητας και έχει καταφέρει να εισβάλλει στην pop κουλτούρα με τρόπο σπάνιο για επιχειρηματίες τέτοιου βεληνεκούς. Βρίσκεται στην 53η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο και δηλώνει ότι θέλει να αλλάξει την ανθρωπότητα. ΟΚ, αφού τον ευχαριστήσουμε για το ευγενές όραμά του, ας προσθέσουμε ότι τα επιχειρηματικά του σχέδια περιλαμβάνουν έως και γνώριμα sci-fi σενάρια όπως την δημιουργία ανθρώπινης αποικίας στον Άρη. Ούτως ή άλλως, η παγκόσμια ψηφιακή και ψυχαγωγική βιομηχανία δεν υπολείπεται ποτέ σε επιθετικές επιχειρηματικές πρακτικές, όσο λαμπερό κι αν είναι το περιτύλιγμά της.

Ως γνωστόν όμως, το ίντερνετ αποτελείται κυρίως από τσακάλια που δεν χάφτουν τέτοιες μπαρούφες από clean-cut νέρντουλες με περιουσία ικανή να αγοράσουν τον Άρη για να στήσουν gaming marathons με τους φίλους τους, οπότε οι εικασίες ότι πρόκειται για έναν supervillain, βγαλμένο κατευθείαν από τα comics της DC ή της Marvel και τις ταινίες του James Bond, δίνουν και παίρνουν καιρό τώρα στις σελίδες ερευνητικού ρεπορτάζ του Reddit.

Συνεχίσαμε αυτό το υψηλό λειτούργημα και μαζέψαμε όλα τα σημάδια που δείχνουν ότι ο επίδοξος σωτήρας Elon Musk βρίσκεται λίγο πριν το τραγικό ατύχημα που θα τον μετατρέψει σε αληθινό supervillain ώστε να αρχίσει να μας ρίχνει quirky αυτο-αναφορικούς πυραύλους ζωγραφισμένους με τα αγαπημένα καρτούν της παιδικής μας ηλικίας. Όσο ζούμε το origin story του λοιπόν, ας φορέσουμε το tinfoil hat μας κι ας κοιτάξουμε τα πράγματα όπως έχουν.

Πρώτα απ’ όλα, το απολαμβάνει κυνικά κι ο ίδιος

Εκτός αυτού, εδώ βλέπουμε τον Musk να αντιμετωπίζει τις κατηγορίες στα ίσια

Και ήδη έχει έτοιμη την τεχνολογία του Doctor Octopus

Το όνομα είναι έτοιμο και δεν χρειάζεται καμία τροποποίηση

…αφού απέχει ελάχιστα από την αίγλη ενός Lex Luthor. Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Jesse Eisenberg έχει παίξει τόσο τον supervillain του Superman όσο και έναν αντίστοιχο nerd μεγιστάνα όπως ο Mark Zuckerberg. Δηλαδή ήδη βρήκαμε ποιος θα παίξει τον Musk στην ταινία που θα έρθει στο μέλλον.

Και βέβαια έχει ήδη το δικό του Muskmobile

Κάθε σωστός supervillain χρειάζεται ένα αξιοπρεπές και μάχιμο μέσο μεταφοράς, και το Tesla Model X SUV του Musk έχει ήδη προβλέψει την προστασία απέναντι σε χημικά και βιολογικά όπλα – σαν αυτά που συναντάει κάθε μέρα ο μέσος οδηγός – καθιστώντας το το απόλυτο Muskmobile.

Αλλά και την δική του μυστική βάση στην έρημο της Nevada

Θα ήθελε ούτως ή άλλως να βρίσκεται σε ταινία James Bond

Κάπου εκεί ίσως βρίσκεται και το υποβρύχιο αυτοκίνητο από την James Bond ταινία Η Κατάσκοπος που με Αγάπησε, το οποίο αγόρασε έναντι $866,000.

Το βιογραφικό του έχει όλα τα σωστά κομμάτια του παζλ

Και φυσικά τι θα ήταν ένας πολυεκατομμυριούχος supervillain αν στις επιχειρήσεις του δεν είχε μαζικές απολύσεις 700 ανθρώπων και διακρίσεις εις βάρος lgbt και μαύρων εργαζομένων;

Επειδή όμως ο Elon Musk δεν παίζει μπάλα μόνος του, η αντίσταση έχει ήδη ξεκινήσει στο stopelonmusk.org.

Best of internet