Quantcast

«Να πάτε να δείτε Katy Perry» λέει ο Roger Waters σε όσους κράζουν την αντι-Τραμπ περιοδεία του

Μάλλον ούτε η Katy Perry θέλει τους υποστηρικτές του Τραμπ

Χρήστος Πρόεδρος

4 Αυγούστου 2017

Οι έντονοι και εμφανείς πολιτικοί συμβολισμοί στη μουσική και στα live του Roger Waters των Pink Floyd δεν είναι μια καινούρια υπόθεση, μιας και ο Waters γίνεται πολύ συχνά πολιτικός, όπως εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ. Το τελευταίο τουρ του, μάλιστα, ήταν γεμάτο με συμβολισμούς και ρητορική εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που δεν έριξε από τα σύννεφα σχεδόν κανένα από τους θαυμαστές του.

Όταν όμως ο Waters πέρασε με την περιοδία του από μια από τις πλέον Ρεπουμπλικανικές πολιτείες των ΗΠΑ, πολλοί από το κοινό ξύνισαν με το κράξιμο που έπεφτε στον πλανητάρχη και μερικοί έφυγαν στη μέση του live όσο οι συμβολισμοί γίνονταν όλο και πιο έντονοι, όπως για παράδειγμα με αυτό το μπαλόνι:

Φυσικά, ο Roger Waters δεν πτοήθηκε από τους πληγωμένους υποστηρικτές του Donald Trump και σε συνέντευξή του στο CNN είπε πολύ απλά «Δε με νοιάζει», ενώ μάλιστα «έστειλε» όλους αυτούς τους θαυμαστές του να πάνε να δούν Katy Perry και Kardashians και να τον αφήσουν ήσυχο:

 

«Μου φαίνεται κάπως απροσδόκητο ότι μπορεί κάποιος να ακούει τα τραγούδια μου εδώ και 50 χρόνια χωρίς να τα καταλαβαίνει. Όταν, μάλιστα, ερωτήθηκε τι θα έλεγε στους θαυμαστές του οι οποίοι μπορεί να ήθελαν να ξεφύγουν για λίγο από την πολιτική, απαντάει: «Πάτε να δείτε την Katy Perry, ή να παρακολουθήστε το “Kardashians”. Δε με ενδιαφέρει.»

Πέραν του προφανούς που περιγράφει ο Roger Waters σχετικά με το non politica στη μουσική και στη showbiz, αξίζει να σημειωθεί ότι η Katy Perry ήταν φανατική anti-Trump κατά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές, αλλά και μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Για την ακρίβεια, ακόμη περισσότερο από anti-Trump, η Katy Perry ήταν μια από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριες της Hillary Clinton στη showbiz.

Φυσικά το να υποστηρίζει κανείς την Hillary Clinton δεν είναι κάποιο παράσημο, αλλά τουλάχιστον η τραγουδίστρια έχει τοποθετηθεί πολλές φορές ενάντια στη ρητορική μίσους του Προέδρου των ΗΠΑ:

Όπως είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της στη Vogue τον Απρίλιο του 2017, ακόμα προσπαθούσε να χωνέψει τη νίκη του Τραμπ, ενώ όπως δήλωσε ότι οι εξελίξεις έφεραν στην επιφάνεια ψυχολογικά της τραύματα:

«Ήμουν πραγματικά απογοητευμένη για λίγο, απλά έφερε στην επιφάνεια πολλά τραύματά μου. Ο μισογυνισμός και ο σεξισμός υπήρχαν στην παιδική μου ηλικία: Έχω ένα θέμα με τα καταπιεστικά αρσενικά και με το να μην με αντιμετωπίζουν ως ίση. Ένιωσα πάλι σαν μικρό παιδί που πρέπει να αντιμετωπίσει ένα τρομακτικό και ελεγκτικό τύπο. Δεν θα το ανεχόμουν στην εργασιακή μου ζωή, επειδή είχα πολλούς τέτοιους στην προσωπική μου ζωή.»

Όπως και να χει, ο Roger Waters θα συνεχίσει να δίνει το πολιτικό του στίγμα με τη μουσική του, αλλά μάλλον οι rednecks που έφυγαν από το live του δεν θα θέλουν να πάνε στα live της Katy Perry, ούτε η Katy Perry θα τους θέλει. Μπορούν στην τελική να παρακολουθήσουν όλοι Kardashians.

Best of internet