Quantcast

Έφυγε σε ηλικία 88 χρονών ο πρώτος Batman και δήμαρχος στο Family Guy, Αdam West

O ηθοποιός που πρωταγωνίστησε πρώτος στο ρόλο του ήρωα της DC υπέκυψε στη λευχαιμία

THE NEWSROOM

12 Ιουνίου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο πρώτος Batman: O Adam West, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον ήρωα της DC στην τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1960 έφυγε χτυπημένος από τη λευχαιμία. Η σειρά του ABC, η οποία ήταν η πρώτη μεταφορά του ανθρώπου – νυχτερίδα στην κινούμενη εικόνα είχε διάρκεια τριών σεζόν, από το 1966 ως και το 1968.

Ο West είχε δηλώσει κάποτε πως υποδύθηκε τον Μπάτμαν “για πλάκα, αλλά για να το πετύχει κανείς δεν έπρεπε να σκεφτεί ούτε στιγμή πως είναι αστείο. Πρέπει να φορέσεις την κουκούλα και να πιστέψεις πως κανείς δεν πρόκειται να σε αναγνωρίσει.”

Η οικογένειά του με δήλωσή της είπε πως “Ο πατέρας μας έβλεπε πάντα τον εαυτό του ως τον Φωτεινό Ιππότη (σημ: ο Μπάτμαν είναι γνωστός ως ο Σκοτεινός Ιππότης) και πάντα επιδίωκε να έχει θετική επιρροή στις ζωές των οπαδών του. Ήταν και πάντα θα είναι ο ήρωάς μας.” Αργότερα δημοσίευσε το παρακάτω tweet από τον επίσημο λογαριασμό του West στο Twitter:

Ο θάνατος του πρωτοπόρου West δεν πέρασε απαρατήρητος, καθώς η σειρά στην οποία πρωταγωνίστησε σημάδεψε την παιδική ηλικία πολλών. Ο δημιουργός του The Sandman Neil Gaiman έγραψε στo Τwitter πως “Αναπαύσου εν ειρήνη Adam West. Συναντηθήκαμε κάποια στιγμή το 1987 και ένιωθα πολλή ντροπή και χαζή περηφάνια για να σου πω τι σήμαινες για τα παιδικά μου χρόνια.” και ο σκηνοθέτης του Shaun of the Dead Edgar Wright τουίταρε επίσης “Αντίο Adam West. Ήσουν ο ΔΙΚΟΣ μου Μπάτμαν. Ένας απίστευτα αστείος, κουλ, χαρισματικός ηθοποιός. Αγαπούσα τη σειρά ως παιδί και την αγαπώ και τώρα. POW!”.

O πρωταγωνιστής των πρώτων Star Wars Mark Hamill έδωσε τη φωνή του στον Joker στην animated σειρά Batman και είχε συνεργαστεί με τον West στην ταινία μικρού μήκους Batman: New Times έδωσε τα συλλυπητήριά του λέγοντας ότι “Ο Adam West ήταν ένας φανταστικός ηθοποιός και τόσο καλοσυνάτος, είμαι τόσο τυχερός που έχω δουλέψει μαζί του και του είπα πόσα σήμαινα για μένα και εκατομμύρια οπαδούς.”. Επίσης, ο ηθοποιός Matthew Modine είπε τα εξής:

Παρότι ο Batman σημείωσε επιτυχία αρχικά στο αμερικάνικο κοινό, η δημοτικότητά του μειώθηκε και τελικά κόπηκε μετά την τρίτη σεζόν. Η σειρά παίζεται μέχρι και σήμερα κατά περιόδους, παρότι έφτασε το 2014 για να βγει τελικά σε DVD. Ο λόγος ήταν το μπλέξιμο στα δικαιώματα μεταξύ της δημιουργού της σειράς Fox και της DC Entertainment (η οποία έχει τα δικαιώματα των ίδιων των χαρακτήρων),  το οποίο οφείλεται στο ότι τα συμβόλαια σχεδιάστηκαν πολλά χρόνια πριν κάποιος συνυπολογίσει την προβολή στο σπίτι.

O West είχε δυσκολευτεί να βρει σταθερή απασχόληση πάντως μετά το κόψιμο του Μπάτμαν, παραπονούμενος αργότερα πως “οι άνθρωποι που έκαναν τις προσλήψεις … ήταν δεινόσαυροι” οι οποίοι “πίστευαν ότι το Μπάτμαν ήταν ένα μεγάλο ατύχημα”. Χρειάστηκε να προσληφθεί για να κάνει τη φωνή του Mayor West στο Family Guy για να βρει σταθερή δουλειά.

Εκτός από ήρωα των παιδικών χρόνων για τους παραπάνω και πολλούς άλλους, ο Adam West είχε και μια πιο …60s πλευρά. Τη δεκαετία του 1960 ζούσε μια ζωή με πολύ σεξ και αλκοόλ, καθώς όπως είπε ο ίδιος “ήταν τα 60s και οι γυναίκες μας προσφέρονταν εύκολα”. H πλούσια ερωτική ζωή του West, πολλές φορές μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του Burt Ward και Frank Gorshin περιλάμβαναν γρήγορο σεξ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων (ακόμη και με στολή) ενώ ο ίδιος ο ηθοποιός ανέφερε πως κάποτε τους είχαν διώξει από ένα όργιο το οποίο “τους είχε φανεί πολύ αστείο”.

πηγές (1 , 2 , 3)

 

Best of internet