Quantcast

O τραγουδιστής των Tool Maynard Keenan έβγαλε λόγο «υπέρ της αστυνομίας» σε συναυλία στη Βοστόνη

Ο γνωστός τραγουδιστής δήλωσε πως ο κόσμος πρέπει να εκτιμά το γεγονός ότι η αστυνομία και ο στρατός τον προστατεύουν

LUBEN CREW

30 Μαΐου 2017

Mετά το Γκλεν Ντάντσιγκ (οποίος υπερασπίστηκε την απαγόρευση πτήσεων στους μουσουλμάνους του Ντόναλντ Τραμπ) άλλος ένας γνωστός μουσικός της rock έκανε αμφιλεγόμενες δηλώσεις. Aυτή τη φορά ήταν η σειρά του Μέιναρντ Τζέιμς Κίναν των Tool να πει τη γνώμη για τις σχέσεις αστυνομίας και κοινού στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας μάλιστα έναν από τους αγαπημένους όρους της σκοτεινής πλευράς του Ίντερνετ. Φυσικά γνωρίζοντας την τεράστια παρακαταθήκη του Maynard αλλά και της μπάντας στον λεπτό σαρκασμό και την βαθιά ειρωνεία για κάθε εξουσία είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι, ξαφνικά στα γεράματα, υπάρχει ίχνος ειλικρινούς προσπάθειας υπεράσπισης της αμερικανικής αστυνομίας στα λεγόμενα του σπουδαίου frontman.

Χιονονιφάδα (snowflake) είναι μία από τις αγαπημένες λέξεις της alt-right και η οποία σημαίνει τους”υπερευαίσθητους” ας πούμε: πρακτικά, όποιον φέρνει αντιρρήσεις στο σεξιστικό, ρατσιστικό και γενικά στο λόγο μίσους. Κατά τη διάρκεια του live τους στο Boston Calling, ο τραγουδιστής της μπάντας Μέιναρντ Κίναν είπε ότι η δουλειά της αστυνομίας είναι να προστατεύει τις “snowflakes” και άρα θα πρέπει οι snowflakes να συμπεριφερθούν αντίστοιχα.

Όπως είπε:

“Σαν καλλιτέχνες, ερμηνεύουμε και δημοσιοποιούμε, αυτή είναι η δουλειά μας. Είμαστε έμποροι συναισθήματος. Έχουμε το προνόμιο να το κάνουμε αυτό επειδή τα εν υπηρεσία και πρώην μέλη του στρατού και της αστυνομίας υπερασπίζουν το δικαίωμά μας να το κάνουμε. Όσοι από εσάς είστε στρατιωτικοί και αστυνομικοί, η δουλειά σας είναι να υπερασπίζεστε το δικαίωμά μας να συμπεριφερόμαστε σαν κλαψιάρηδες, προνομιούχοι μαλάκες – χιονονιφάδες, κι εγώ μαζί.

Χιονονιφάδες, η δουλειά σας είναι να τους σέβεστε που το κάνουν αυτό για εσάς. Διαιρεμένοι θα χάσουμε. Μην πιστεύετε τους βλάκες που είναι της μόδας, είμαστε μαζί σε όλο αυτό”

Η αλήθεια είναι ότι σε σχέση με το μέσο alt-right όχλο στα σχόλια οποιουδήποτε site στο ίντερνετ, είναι ένας πιο μετριοπαθής, ίσως ο πιο μετριοπαθής τρόπος να χρησιμοποιήσει κανείς τη λέξη snowflake. Από την άλλη, μας προβληματίζει που ως πολίτης των ΗΠΑ, μια χώρα που αντιμετωπίζει φοβερά προβλήματα με τη συμπεριφορά των δυνάμεων “της τάξης” τα τελευταία χρόνια, ο Κίναν θεώρησε πως έχει σημασία στο να σταθεί εκεί πέρα.

Οι ίδιοι οι Tool από την άλλη έχουν 10 χρόνια να βγάλουν δίσκο. Και όπως δείχνουν όλα, ο καιρός περνάει από το “10.000 Days” του 2006, αλλά φως στο τούνελ δε φαίνεται.

(πηγή)

 

Best of internet