Quantcast

[VIDEO] New Music Cities #1: Η μουσική της Νέας Υόρκης κατά Richard Hell

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Dazed & Confused, ο νονός του πανκ μας ταξιδεύει στο ηχόχρωμα του Μεγάλου Μήλου

Normo Gin

26 Νοεμβρίου 2013

 
 

Εγκαινιάστηκε χθες η νέα σειρά του περιοδικού Dazed and Confused σε συνεργασία με τον οίκο μόδας All Saints, New Music Cities, με σκοπό να αναδείξει μια διαφορετική πτυχή των μητροπόλεων του κόσμου, αυτή του ρόλου τους ως κοιτίδων μουσικής δημιουργίας. Στο πρώτο επεισόδιο, την τιμητική της έχει η Νέα Υόρκη σε αφήγηση μιας σημαντικότατης μουσικής προσωπικότητας που έδρασε εκεί στη χρυσή εποχή του θρυλικού CBGB, τον κιθαρίστα των Television και πρωτομάστορα του πανκ, Richard Hell.

 
 

O Hell δένει τη μουσική παραγωγή του σήμερα με την ιστορία της πόλης. Απ’ τις αναμνήσεις του αντι-εμπορικού εστέτ των Velvet Underground, μέχρι τα τρία μαύρα πιτσιρίκια που παίζουν – εντυπωσιακά καλό – μέταλ στην ύπαιθρο, αυτή η παράλληλη ιστορία έρχεται να βρει το συμπλήρωμά της στο εξαιρετικό μοντάζ πλάνων απ’ την αχανή ζούγκλα του «Νέου Άμστερνταμ», καταλήγοντας για άλλη μια φορά στο γνωστό συμπέρασμα: πρέπει να πάμε στη Νέα Υόρκη.

 
 

 
 

Best of internet