Quantcast

Ο πόλεμος ανάμεσα σε Tool και Taylor Swift για την πρωτιά στα charts είναι ό,τι πιο 2019 είδαμε φέτος στη μουσική

Η μπάντα έφτασε στο no.1 του Billboard, οι fans Taylor Swift δεν το πήραν πολύ ψύχραιμα

THE NERDSTREAM

10 Σεπτεμβρίου 2019

Σημαντική χρονιά το 2019, δε λέμε. Για παράδειγμα, φέτος οι Tool έβγαλαν ξανά νέο δίσκο μετά από 13 χρόνια, έπειτα από το 10.000 Days του 2006. Και μπορεί να απέχουν τα μάλα από την μεγάλη φόρμα στην οποία βρίσκονταν κατά τα 90s και τα early 00s, αλλά η επιστροφή τους δεν παύει να αποτελεί είδηση μείζονος σημασίας – ειδικά από τη στιγμή που συνοδεύτηκε κι από την εμφάνιση της δισκογραφίας τους στις streaming πλατφόρμες, επιτέλους.

Ταυτόχρονα, σχεδόν τις ίδιες μέρες που η μπάντα κυκλοφορούσε το Fear Inoculum στα τέλη Αυγούστου, η Taylor Swift έβγαζε κι αυτήν τον νέο δίσκο της με τίτλο Lover. Όπως ήταν φυσικό, η pop star έφτασε αμέσως στο νο.1 των αμερικάνικων charts  Billboard Top 200 Albums. Αυτό που δεν υπολόγιζε όμως, είναι η θερμότητα με την οποία υποδέχτηκαν οι Tool fans την επιστροφή του μουσικού μεσσία τους. Και κάπως έτσι, χτες οι Tool ξεπέρασαν την Taylor Swift και πλέον στρογγυλοκάθονται στην κορυφή, φτάνοντας περί τις 270.000 πωλήσεις.

Όπως καταλαβαίνετε, το σκηνικό πολιτισμικού πολέμου είχε στηθεί ήδη, και το κοινό των δύο καλλιτεχνών ήταν ένα βήμα πριν μεταφερθεί σε φάση αγόρια ιππότες κορίτσια μαύρες κότες. Ως αποτέλεσμα, οι νεαροί fans της τραγουδίστριας έκαναν trending την φράση “who the fuck is Tool?“, ενώ ο κατά τ’ άλλα 55χρονος frontman του group, Maynard James Keenan, απάντησε με τον μόνο τρόπο που αναλογεί σε έναν άνθρωπο της ηλικίας του. Με memes:

Από εκεί κι έπειτα, όπως ήταν αναμενόμενο, ο λαός των ιθαγενών του ίντερνετ έδωσε ένα ρεσιτάλ ψυχραιμίας:

Τουλάχιστον, όμως, υπήρχαν κι οι ψύχραιμες φωνές που έδωσαν την λύση με τον παραδοσιακό εγελιανό διαλεκτικό τρόπο. Έχουμε θέση, έχουμε αντίθεση, έχουμε σύνθεση:

Best of internet