Quantcast

Βρέθηκε η χαμένη πρώτη εμφάνιση του David Bowie ως Ziggy Stardust, δηλαδή ως Μεσσίας επί Γης

To fabulous είναι εδώ, κι ο David Bowie είναι εδώ

THE NERDSTREAM

29 Ιανουαρίου 2019

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, φίλες και φίλοι, έχουν περάσει τρία χρόνια από εκείνη την ημέρα, στις 10 Ιανουαρίου του 2016, όταν ο David Bowie εγκατέλειψε την γαλάζια αυτή σφαίρα προκειμένου να επιστρέψει στον πλανήτη του. Φυσικά, η απώλεια ήταν τεράστια, γιατί κανένας άλλος δεν έκανε αυτό που έκανε εκείνος – τόσο απλά. Κι ο Bowie βρίσκει ακόμα τον τρόπο να μας εκπλήσσει με κάτι καινούριο.

Να, ας πούμε, σήμερα μάθαμε ότι βρέθηκε η πρώτη μαγνητοσκοπημένη εμφάνιση του Bowie ως Ziggy Stardust στην βρετανική τηλεόραση, η οποία θεωρούνταν μέχρι τώρα χαμένη κι ήταν κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο των Bowie fans. Πρόκειται, λοιπόν, για την εμφάνισή του στην εκπομπή Lift Off with Ayshea του ITV τον Ιούνιο του 1972, ένα μην πριν την διάσημη εμφάνισή του στο Top of the Pops τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς:

Τώρα, λοιπόν, όπως μας πληροφόρησε το Telegraph, το βίντεο βρέθηκε όταν ένας fan δήλωσε πως το είχε μαγνητοσκοπήσει από την τηλεόρασή του, μιας και η μαγνητοσκόπηση του καναλιού είχε καταστραφεί από λάθος. Κι έτσι το υλικό έφτασε στα χέρια του BBC, το οποίο επεξεργάζεται το υλικό προκειμένου να το συμπεριλάβει στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο David Bowie: Finding Fame.

Ωραία πράματα γενικά.

Best of internet